nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Metlika

Metlika v Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 11:50

Metliški svetniki so na včerajšnji 12. redni seji obravnavali 12 točk dnevnega reda. Sprejeli so informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v lanskem letu, ki jo je predstavil Borut Nemanič, predstavnik Policijske postaje Metlika.

Podali so soglasje k ceni socialno varstvene storitve pomoč družini na domu, ki za uporabnike ostaja nespremenjena. Storitev izvaja Dom starejših občanov Metlika. Sprejet je bil sklep o potrditvi novih cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki jih je Komunala Metlika pripravila in oblikovala skladno z državno Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

Obravnavane so bile dopolnitve Odloka o priznanjih Občine Metlika. Predlog dopolnitev je bil sprejet v prvi obravnavi, člani občinskega sveta pa so podali nekaj pripomb in dopolnitev, ki jih bo potrebno vključiti v drugo obravnavo. Člani občinskega sveta so sprejeli pravilnik o oddaji prostorov na lokaciji Partizanski trg 4, Metlika v najem, v katerem je predpisan postopek za oddajanje v najem ter pogoji za sklenitev najemnih pogodb za uporabo prostorov. Sprejete so bile tudi spremembe pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva ter premoženjska bilanca Občine Metlika na dan 31. 12. 2015 v višini 40.493.987 EUR.


Občinski svet Občine Metlika je sprejel sklep, da se mesto Metlika vključi v Združenje zgodovinskih mest Slovenije. "S pristopom v članstvo bomo tako pridobili možnost skupnega iskanja načinov in možnosti prenove, ohranjanja in oživitve starih mestnih jeder ter večje možnosti skupnega črpanja državnih in evropskih sredstev," so sporočili z metliške občine.