stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Metliški policisti preiskali več vlomov in tatvin na območju Bele krajine

Piše: STA

Čas objave:
26.02.2021 17:16

Metliški policisti sumijo 24- in 18-letnika ter več mladoletnikov z okolice Metlike več vlomov in tatvin na območju Bele krajine konec leta 2019 in v lanskem letu. Pri tem so podjetju, gostinskim lokalom in prodajalni povzročili za nekaj tisoč evrov škode, so sporočili novomeški policisti. Kazensko jih bodo ovadili zaradi velike tatvine.

V novembru 2019 je bilo vlomljeno v prostore podjetja, kjer so storilci odtujili nekaj več kot 200 evrov in z vlomom povzročili za okoli 1800 evrov premoženjske škode. Decembra 2019 je na Mestnem trgu v Metliki nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Marca 2020 je v Metliki neznanec vlomil v dva gostinska lokala in povzročil za 3000 evrov škode. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in zbirali obvestila.

Policisti so uspeli z intenzivno preiskavo preiskati vlome in ugotovili, da so kaznivih dejanj velike tatvine osumljeni 24-letni, 18-letni in mladoletniki iz naselja blizu Metlike. Zoper storilce bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine.

Policisti so uspešno preiskali tudi poskus vloma v prodajalno na Suhorju in več tatvin na tem območju. Storilci so odtujili dva akumulatorja, registrske tablice in bakreno pločevino s strehe počitniške hiše. Med preiskavo so ugotovili, da so kaznivih dejanj osumljeni trije mladoletniki prav tako iz okolice Metlike. Storilce bodo kazensko ovadili, so še dodali s Policijske uprave (PU) Novo mesto.