stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Minister Podgoršek na srečanju z mirnskim županom

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2021 12:57

V sklopu vladnega delovnega obiska Jugovzhodne Slovenije se je z županom Občine Mirna Dušanom Skerbišem sestal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Župan Dušen Skerbiš je ministra seznanil z načrtovanimi občinskimi projekti, med drugim s prestavitvijo regionalne ceste, t. i. obvoznico, in izgradnjo vrtca, pa tudi s projekti zasebnih investitorjev, ki se na Mirni že uresničujejo, denimo z izgradnjo večstanovanjskih stavb in novega trgovskega centra. Posebna pozornost je bila namenjena idejni zasnovi Konjeniškega centra Kepa, za katerega zasebna investitorica pripravlja dokumentacijo za spremembo občinskega porstorskega načrta. 

Na srečanju sta podžupan, sicer tudi direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Zoran Remic in predsednik Čebelarskega društva Trebnje Anton Koželj ministru predstavila projekt revitalizacije Lanšpreža, ki ga z občino in čebelarji pripravljata še Grm – center biotehnike in turizma in zavod Dob – na Lanšprežu želijo vzpostaviti semensko banko medovitih rastlin. Predsednik Vinogradniškega društva Mirna Iztok Štolfa je opozoril na sečnjo vinogradov, direktor Kmetijske zadruge Trebnje-Krka Stanko Tomšič pa je predstavil delovanje največje slovenske zadruge in opozoril na mačehovski odnos države do konvencionalnega kmetijstva in zadrug. Po sestanku na občini je minister Podgoršek obiskal še podjetje Dana.

Dušan Skerbiš o idejnem načrtu za konjeniški center