pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Sevnica/Krško

Ministrstvo bo podelilo koncesijo za zobno ortopedijo v Sevnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.04.2016 17:13

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na sekundarni ravni na področju čeljustne in zobne ortopedije v občini Sevnica. Takšen program se bo preselil iz občine Krško, kjer pa bo za tovrstne zdravstvene storitve še vedno poskrbljeno.

Na območju posavske statistične regije (občine Brežice, Krško, Sevnica, Kostanjevica ob Krki, Bistrica ob Sotli in Radeče) se je v občini Krško sprostil program čeljustne in zobne ortopedije. Glede na to, da je občina Krško na tem področju znatno presegala slovensko povprečje, ostale naštete občine pa niso imele niti enega programa, so se na ministrstvu odločili za razpis programa v Sevnici.

Pri odločanju med občinama Brežice in Sevnica, ki po številu prebivalcev najbolj potrebujeta tovrstne zdravstvene storitve, so upoštevali fizično dostopnost do storitev. Fizična razdalja med občino Krško in občino Brežice je namreč relativno kratka, s podelitvijo koncesije na območju Sevnice pa bodo izboljšali dostopnost ne le prebivalcem te občine, temveč tudi nekaterih drugih mejnih občin, so zapisali na ministrstvu.


Občina Krško pa bo tudi po prenosu tega programa še vedno presegala slovensko povprečje. Na ministrstvu zagotavljajo, da bodo ob tem ostalim občinam posavske statistične regije znatno izboljšali fizično dostopnost do čeljustne in zobne ortopedije.

Z izbranim koncesionarjem bodo podpisali koncesijsko pogodbo za 15 let, izbrani kandidat pa je dolžan začeti opravljati koncesijsko dejavnost najpozneje v roku dveh mesecev po podpisu pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.