stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brežice

Mirno morje za brežiške otroke s posebnimi potrebami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.06.2016 08:08

Učenci in učenke na brežiški osnovni šoli s posebnimi potrebami že tretje leto sodelujejo v projektu Mirno morje.

Gre za dobrodelen projekt, namenjen otrokom s posebnimi potrebami. Tokrat bodo denar zbirali s pomočjo dobrodelnega koncerta, na katerem bo nastopil Big Band Krško, svoj ustvarjalni prispevek pa bodo s programom dodali tudi vrstniki učencev OŠ Brežice in tamkajšnji mladi glasbeni talenti. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno za projekt Mirno morje.

Projekt »MIRNO MORJE« je eden največjih socialno-pedagoških projektov v Evropi za otroke s posebnimi potrebami. Letošnje dvaindvajsete flote in 11. slovenske flote se je udeležila tudi posadka Osnovne šole Brežice – oddelki s prilagojenim programom. Želijo si namreč, da bi se lahko vsak učenec oz. učenka iz oddelkov s posebnimi potrebami v času 9-letnega šolanja vsaj 1-krat udeležil samega jadranja.

Skozi vse leto so na šoli izvajali različne dejavnosti na temo »Mirno morje«, tako pri urah rednega pouka kot tudi na dnevih s posebno vsebino. Učiteljski kolektiv otroke vodi, usmerja, jim skuša približati vrednote in poslanstvo »Mirnega morja« in to tudi dejansko uresničevati in živeti.


Učenci se med letom naučijo osnovnih socialnih veščin, ki jim med sedemdnevnim bivanjem na jadrnici pridejo še kako prav, osvojijo osnovno znanje pomoči pri kuhanju, se naučijo spotštovani pravila in poskrbeti zase in za svoje stvari.

Septembra želijo na morje odpeljati skupino šestih učencev, takrat devetošolcev, je povedala ravnateljica Osnovne šole Brežice, v sklopu katere delujejo tudi oddelki šole s prilagojenim programom, Marija Lubšina Novak. Dodala je, da udeležbo otrok omogočijo s pomočjo donacij, eden od virov pa je tudi današnji dobrodelni koncert, ki bo nocoj ob 19.uri v Domu kulture Brežice.

Pogovor z Marijo Lubšino Novak o projektu Mirno morje