jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Podbočje

Most na Brodu v Podbočju predvidoma januarja odprt za lažja vozila

Piše: STA

Čas objave:
31.12.2019 12:05

Leseni most na Brodu v Podbočju, prek katerega je Direkcija RS za infrastrukturo zaradi odsluženosti avgusta omejila ves promet, krajani pa so primorani Krko prečkati prek dokaj oddaljenih mostov, so sredi meseca začeli prenavljati. Po podatkih direkcije naj bi ga začasno odprli konec januarja, je poročal Dolenjski list.

Vodja sektorja za investicije v ceste pri direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart je za Dolenjski list nedavno povedal, da omenjeni leseni most pospešeno prenavljajo in da obstaja realna možnost, da bi ga ob koncu januarja odprli za vozila, težka do 3,5 tone oz. da bi ga lahko prečkali z osebnimi avtomobili in kombiji.

"Hkrati izdelujemo študijo variant za možnost končne rešitve, kajti to, o čemer govorimo sedaj, je začasna rešitev," je pojasnil.

Potek prenovitvenih del je za STA potrdila tajnica krajevne skupnosti Podbočje Marjanca Golob. Dodala je, da krajani, ki morajo, da bi prečkali Krko, voziti po skoraj desetkilometrskem obvozu, odprtje mosta težko pričakujejo in si želijo, da bi do tega prišlo čim prej.

Za most na Brodu v Podbočju na regionalni cesti Podbočje-Šutna je sicer pristojni inšpektor v začetku avgusta odredil omejitev za ves promet. Obvoz so dolvodno uredili prek Cerkelj ob Krki in gorvodno prek Kostanjevice na Krki.

Po podatkih direkcije za infrastrukturo gre za starejši leseni most, ki so ga uvrstili visoko na seznam objektov za sanacijo. Most pri Podbočju je sicer vpisan v register kulturne dediščine Slovenije, kar je treba upoštevati tudi pri vseh nadaljnjih postopkih upravljavca, so še opozorili na direkciji.

Predsednik sveta krajevne skupnosti Podbočje Janez Barbič je medijem julija povedal, da je prenova mosta na Brodu v Podbočju tudi pri vrhu seznama naložb te krajevne skupnosti ter da ta sicer presega denarne zmožnosti in pristojnosti krajevne skupnosti.

Tamkajšnji domačini so sicer na odsluženost mostu pri Podbočju in na nujnost njegove prenove večkrat opozorili, na krški občini pa so se ob njegovem zaprtju za STA odzvali, da od države pričakujejo čimprejšnjo in ustrezno rešitev te težave.