stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice/Obrežje

Na dolenjski avtocesti zapora polovice cestišča med Drnovim in Brežicami

Piše: STA

Čas objave:
15.06.2020 08:37

Na delu dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami, bodo med prenovo tega 7,7-kilometrskega odseka polovico cestišča proti Obrežju predvidoma danes zaprli za promet in ga preusmerili na drugo polovico avtoceste, kjer bo v obe smeri vožnje potekal enopasovno. V nadaljevanju bodo zaprli drugo polovico avtocestnega odseka proti Ljubljani.

Po podatkih Darsa bodo navedena prenovitvena dela skupaj z davkom stala nekaj več kot 5,79 milijona evrov. Celotno prenovo omenjenega odseka naj bi končali v približno dveh mesecih. Izvajalec je novomeško podjetje CGP.

V nadaljevanju prenove bodo zaprli drugo polovico avtocestnega odseka proti Ljubljani in promet takrat preusmerili na že prenovljeno cestišče. Počivališče Grič, ki leži na omenjenem odseku, bo med avtocestno prenovo obratovalo, odprti bodo ostali tudi vsi bližnji avtocestni priključki.

Prenova s preplastitvijo omenjenega cestišča je sicer potrebna zaradi okrepitve prometne varnosti in podaljšanja življenjske dobe avtocestne voziščne konstrukcije. Gradbena dela obsegajo odstranitev in zamenjavo delov neustrezne voziščne konstrukcije, izvedbo lokalnih sanacij, ureditev bankin in prenovo talnih označb, so pojasnili na Darsu.

Na Policijski upravi Novo mesto so ocenili, da je med prenovo ob morebitni zgostitvi prometa pričakovati manjše zastoje. Dodali so še, da sicer te dni še ni toliko prometa, kot ga je med običajnimi poletnimi sezonami.