Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

kmetija Njena.si

Voditeljica Natalija razkrila del kmetije

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Novice Zagreb

Na Hrvaškem že izrekli več najvišjih kazni za prometne prekrške

Piše: STA

Čas objave:
07.08.2019 09:37

Na Hrvaškem so v tednu dni veljavnosti novega zakona o varnosti v cestnem prometu že izrekli nekaj najvišjih kazni. Kot poroča hrvaški Večernji list, je policija v Koprivnici severovzhodno od Zagreba minuli konec tedna ujela tri voznike, sicer povratnike, ki bodo plačali od 13.300 do 24.000 kun kazni (od 1700 do 3200 evrov).

Tako so v soboto pred sodnika za prekrške privedli 20-letnika, ki je dan prej brez izpita, z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom povzročil prometno nesrečo. Bil je tudi pod vplivom alkohola; namerili so mu 1,23 promila. Sodnik mu je izrekel pogojno kazen 15 dni zapora s preizkusno dobo devetih mesecev, 13.300 kun (1700 evrov) denarne kazni in prepoved vožnje za šest mesecev.

Prav tako so v soboto pred sodnika za prekrške privedli 50-letnega voznika, ki so ga ponoči ujeli za volanom s kar 2,69 promila alkohola v izdihanem zraku. Vozil pa je tudi v obdobju, ko mu je bilo vozniško dovoljenje že odvzeto. Sodnik ga je kaznoval s 24.000 kunami kazni (3200 evrov) in mu prepovedal vožnjo za 24 mesecev.

V nedeljo pa je prekrškovni del sodišča v Koprivnici obravnaval še 21-letnika, ki je noč pred tem vozil pod močnim vplivom alkohola. Namerili so mu 2,08 promila alkohola v krvi. Kot navaja Večernji list, jo je še dobro odnesel - le s pogojno kaznijo zapora za 15 dni s preizkusno dobo enega leta in prepovedjo vožnje za pol leta.