zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Gaja Prestor dobila diagnozo covidne pljučnice

djokovic Ekipa24.si

Đokoviću se nasmiha SREČA! Bo vendarle lahko ...

Novice Zagreb

Na Hrvaškem že izrekli več najvišjih kazni za prometne prekrške

Piše: STA

Čas objave:
07.08.2019 09:37

Na Hrvaškem so v tednu dni veljavnosti novega zakona o varnosti v cestnem prometu že izrekli nekaj najvišjih kazni. Kot poroča hrvaški Večernji list, je policija v Koprivnici severovzhodno od Zagreba minuli konec tedna ujela tri voznike, sicer povratnike, ki bodo plačali od 13.300 do 24.000 kun kazni (od 1700 do 3200 evrov).

Tako so v soboto pred sodnika za prekrške privedli 20-letnika, ki je dan prej brez izpita, z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom povzročil prometno nesrečo. Bil je tudi pod vplivom alkohola; namerili so mu 1,23 promila. Sodnik mu je izrekel pogojno kazen 15 dni zapora s preizkusno dobo devetih mesecev, 13.300 kun (1700 evrov) denarne kazni in prepoved vožnje za šest mesecev.

Prav tako so v soboto pred sodnika za prekrške privedli 50-letnega voznika, ki so ga ponoči ujeli za volanom s kar 2,69 promila alkohola v izdihanem zraku. Vozil pa je tudi v obdobju, ko mu je bilo vozniško dovoljenje že odvzeto. Sodnik ga je kaznoval s 24.000 kunami kazni (3200 evrov) in mu prepovedal vožnjo za 24 mesecev.

V nedeljo pa je prekrškovni del sodišča v Koprivnici obravnaval še 21-letnika, ki je noč pred tem vozil pod močnim vplivom alkohola. Namerili so mu 2,08 promila alkohola v krvi. Kot navaja Večernji list, jo je še dobro odnesel - le s pogojno kaznijo zapora za 15 dni s preizkusno dobo enega leta in prepovedjo vožnje za pol leta.