stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Grosuplje

Na Koščakovem hribu v Grosupljem odpirajo vadbeni otok

Piše: STA

Čas objave:
17.08.2022 11:21

Z urejenimi sprehajalnimi potmi po gozdu, s površinami za druženje ter zeleno, aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi, v Grosupljem nastaja mestni park Koščakov hrib. Tam bodo danes popoldne svojemu namenu simbolično predali nov vadbeni otok. Navzoče bo med drugim nagovoril grosupeljski župan Peter Verlič.

Župan Verlič si grosupeljski mestni park rad predstavlja kot ljubljanski Rožnik, pri njih bo to Koščakov hrib, so sporočili z občine. Letošnje poletje so namreč na Koščakovem hribu uredili fitnes na prostem, ki mu pravijo tudi vadbeni otok. Do njega krajani lahko dostopajo od tamkajšnjega zdravstvenega doma kot tudi od hotela Admiral, kjer so označili tudi z informacijskimi tablami in totemi.

Pot se začne pri hotelu v smeri proti gozdu in Hosta pubu, kjer je prva informacijska tabla z usmeritvijo do "fitnesa na prostem". Podobnim usmeritvam se po urejeni poti po gozdu sledi vse do vadbenega otoka. Ta je opremljen s 13 različnimi vadbenimi elementi, namenjenimi različnim vajam, za moč nog in rok, za krepitev trebušnih mišic, pa za izvajanje vaj iz ravnotežja, preskokov in podobno.

Nekaj vadbenih elementov je namenjenih tudi igri in aktivnostim mlajše generacije, na primer zipline. Vsak vadbeni element je opremljen s tablico z opisom vadbe.



Obiskovalci se lahko odločijo tudi za tek. "S smerokazi je namreč označen tudi na novo urejen tekaški krog. Tudi nanj nas lepo usmeri že prva informacijska tabla, postavljena pri Hosta pubu," so zapisali na grosupeljski občini.

Danes bodo za demonstracijo uporabe vadbenih elementov poskrbeli člani Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, skupaj z Vadbenim centrom Apolon pa bodo obiskovalci nato lahko opravili že tudi svojo prvo vodeno vadbo.

Krajani se lahko brezplačnih vodenih vadb udeležijo tudi v tednih kasneje, ob sredah, 24. avgusta, 31. avgusta in 7. septembra ob 18. uri, so še zapisali na občini.