Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Ljubljana

Na ministrstvu o podaljšanju bonov zaenkrat ne razmišljajo

Piše: STA

Čas objave:
08.11.2021 20:39

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo o podaljšanju bonov, ki veljajo do konca leta, ne razmišljajo. Ti so po njihovih navedbah namreč dosegli svoj namen. "Če bi prišlo do dodatne zaostritve epidemioloških razmer in s tem vladnih ukrepov, pa bomo to odločitev ponovno pretehtali," so povedali za STA.

Turistično gostinska zbornica Slovenije je vladi konec prejšnjega tedna zaradi trenutno zaostrene epidemiološke slike in prestavitve številnih rezervacij predlagala podaljšanje možnosti unovčevanja lanskih turističnih bonov in letošnjih bonov 21. Po njihovem predlogu bi ti veljali do 15. aprila prihodnje leto.

Minister Zdravko Počivalšek je sredi oktobra dejal, da je šlo pri bonih "za pomoč turističnemu gospodarstvu za lansko in letošnje leto". Takrat je izrazil pričakovanje, da bo večina upravičencev bone do konca leta izkoristila, vendar pa so bile epidemiološke razmere precej boljše od trenutnih.

Prebivalci Slovenije so v času šolskih počitnic konec oktobra bone pospešeno unovčevali. Po podatkih finančne uprave je bilo od 19. junija lani do konca oktobra unovčenih 79 odstotkov turističnih bonov v vrednosti 228,44 milijona evrov, kar je 64 odstotkov od zneska potencialno vseh unovčenih bonov. Bonov 21 pa je bilo od 16. julija do konca oktobra unovčenih 58 odstotkov v vrednosti 82,66 milijona evrov ali 44 odstotkov od zneska potencialno vseh unovčenih bonov.