volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Na razpis za ureditev romskih naseljih 73 vlog

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.04.2016 19:08

Na razpis ministrstva za gospodarski razvoj za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letih 2016 in 2017 je prispelo 73 vlog.

Za sofinanciranje omenjenih projektov sta se prijavili tudi občini Škocjan za ureditev Dobruške vasi in Novo mesto za Žabjak. Odpiranje vlog je predvideno v prihodnjih dneh.

Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, je predmet javnega razpisa sofinanciranje projektov v lokalno cestno in drugo osnovno komunalno infrastrukturo v romskih naseljih v letih 2016 in 2017.

Gre za sofinanciranje vodovodnih sistemov (zajetje in cevovodi do priključka uporabnika), kanalizacijskega omrežja, elektrifikacijo strnjenih naselij, novogradenj ali rekonstrukcijo lokalnih cest in javnih poti ter za odkup zemljišč za ureditev in zaokrožitev naselij. Razpisana sta dva milijona evrov, po za vsako leto po milijon.

Cilj razpisa je s sofinanciranjem investicij v osnovno komunalno infrastrukturo na območjih, kjer živi romska etnična skupnost v Sloveniji, zagotoviti prebivalcem romskih naselij osnovne življenjske pogoje, potrebne za razvoj in življenje.


Na razpisu so lahko kandidirale občine s komunalno neurejenimi romskimi naselji in so v tekočem mandatu občinskega sveta izvolile predstavnika romske skupnosti v skladu z zakonom o lokalni samoupravi oziroma so imele na dan objave razpisa v skladu z zakonom o romski skupnosti ustanovljeno posebno delovno telo občinskega sveta za spremljanje položaja romske skupnosti.

Rok za oddajo zahtevkov za izplačilo sredstev je 28. oktober za tekoče leto in 27. oktober prihodnje leto za leto 2017. V primeru zamude bo občina izgubila pravico do koriščenja sredstev.

Skrajni rok za zaključek projektov je sicer zadnji dan v letu (31. december). Neizkoriščenih sredstev v predvidenem letu sofinanciranja ni mogoče koristiti v prihodnjih letih.

Odpiranje vlog je, kot so povedali za STA na ministrstvu, predvideno v prihodnjih dneh. Prijavitelje bo ministrstvo v 60 dneh od odpiranja vlog obvestilo s sklepom o odobritvi ali zavrnitvi sredstev.