robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

jelena-rozga Odkrito.si

Jelena Rozga spregovorila o svoji bolezni ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Krško

Na šoli v Velikem Podlogu kmalu montaža lesene strešne konstrukcije

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2021 09:43

Gradnja nove podružnične osnovne šole in vrtca v Velikem Podlogu, ki se je začela maja, poteka v skladu z načrti. Trenutno je izvedena betonska plošča nad nadstropjem, objekt je pripravljen na pričetek montaže lesene strešne konstrukcije, kar je predvideno v prihodnjih dneh.

Izvajajo se predelni zidovi, razvodi za elektro in strojne instalacije, zmontirano je že prvo stavbno pohištvo na fasadi pritličja. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, se prične z vrtanjem vrtin za vgradnjo geosond. V teku je postopek za izbiro dobavitelja opreme. Objekt bi naj bil po terminskem planu dokončan do 30. 4. 2022, uporabno dovoljenje pa pridobljeno do 30. 6. 2022.

Z izgradnjo novega vrtca in podružnične osnovne šole se bodo izboljšali bivalni, učni in delovni pogoji za otroke in zaposlene. Od skupne vrednosti okoli treh milijonov evrov bo 1,1 milijona evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostali del pa Občina Krško. Nov objekt podružnične šole in vrtca bo zgrajen v bližini sedanje šole v Velikem Podlogu. Z novimi 1358 kvadratnimi metri neto notranjih površin bodo pridobili bistveno več prostora, saj je trenutno prostorska stiska že velika, hkrati pa bodo nove igralne in učne površine ustrezale normativom. V vrtcu so predvidene štiri enote oz. igralnice, za potrebe podružnične osnovne šole pa štiri učilnice. Podružnično šolo OŠ Leskovec pri Krškem v Velikem Podlogu je v letošnjem šolskem letu obiskovalo 61 učenk in učencev prvih štirih razredov, v vrtcu pa je v enotah Peter Pan in Lumpki vpisanih 52 otrok.