prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Nina Ivanič se je pred leti zaljubila v to državo

Mary, Tjaša Njena.si

Sanjski moški: Tjaša in Mary žurata s ...

Novice Novo mesto

Na Topliški in Andrijaničevi gre že hitreje

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2021 09:28

Po jutranji prometni konici sta se predčasno sprostili popolni zapori na Andrijaničevi cesti, kjer potekajo dela za razširitev krožišča »Tabletka«.

V krožišče je tako znova mogoče vstopiti iz smeri Bršljina in ga zapustiti v smeri proti Ločenskemu mostu, medtem ko proti avtocestnemu priključku Novo mesto – vzhod iz smeri Bršljina ni mogoče zapeljati. Ostala začasna prometna ureditev ostaja nespremenjena. Promet od prejšnjega tedna nemoteno poteka tudi po Topliški cesti, kjer se je zaključila I. faza njene prenove med glavno avtobusno postajo in križiščem pri Irči vasi.

Promet iz smeri Bršljina proti Ločenskemu mostu in obratno je zopet sproščen. V krožišče »Tabletka« je še naprej mogoče vstopiti iz smeri Ločenskega mostu in nato izstopiti v smeri proti Bršljinu in avtocestnemu priključku Novo mesto – vzhod, vozila iz smeri Bršljina pa bodo lahko po novem krožišče zapustila samo v smeri proti Ločenskemu mostu. Še naprej bo onemogočen promet iz smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod proti krožišču »Tabletka«.Promet na Andrijaničevi cesti tako od danes poteka dvosmerno ob gradbišču, kjer gradbena dela sicer potekajo v skladu s časovnico, njihov zaključek je predviden v začetku junija 2021.

Na Topliški cesti se je po izgradnji kolesarske poti in pešpoti na območju med glavno avtobusno postajo in semaforiziranim križiščem na Ulici Slavka Gruma sprostila delna zapora, s tem pa bo promet na eni izmed mestnih vpadnic znova potekal tekoče.