Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Patricia Pangeršič 2 Njena.si

Priljubljena Patricia Pangeršič je postala mamica

luka doncic pm Ekipa24.si

Kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića? ...

Novice Novo mesto/Mirna Peč

VIDEO&FOTO: Nad odpadke v občinah Novo mesto in Mirna Peč

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2019 12:47

Danes okolje čistijo udeleženci čistilnih akcij na območjih občin Novo mesto in Mirna Peč. V Novem mestu se tradicionalni čistilni akciji Očistimo sosesko pridružuje večina krajevnih skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti. Čistilna akcija poteka na pobudo občine in Komunale Novo mesto.

V Krajevni skupnosti Drska se je čistilne akcije udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. 

2¦Ź.JPG
Župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni
Foto: Radio Krka, M.K.

Komunala Novo mesto je tudi letos zagotovila vrečke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču Komunale na Podbevškovi. Pobrane odpadke lahko občani odlagajo v obstoječe zabojnike, ki bodo izpraznjeni ob rednem odvozu. V primeru večjih količin odpadkov bo za odvoz poskrbela organizirana dežurna služba, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

6¦Ź.JPG
Čistilna akcija v Novem mestu
Foto: Radio Krka, M.K.

Tradicionalno akcijo čiščenja okolja organizirajo tudi v Občini Mirna Peč. Učenci Osnovne šole Toneta Pavčka so že v petek čistili okolico šole in središče Mirne Peči, danes pa se bodo v čistilno akcijo, ki jo koordinira tamkajšnja lovska družina, podala društva in druge organizacije.

3¦Ź.JPG
Vijolice
Foto: Radio Krka, M.K.

Predsednik Lovske družine Mirna Peč Karol Zagorc pričakuje, da se bo akcije udeležilo kakšnih sto ljudi. Akcija ima več koristi, pravi, poleg čistejšega okolja je tudi priložnost za druženje, je dejal za STA.

V okviru akcije bodo člani Jamarskega kluba Novo mesto čistili še zadnjo onesnaženo jamo na območju Mirne Peči, in sicer jamo Grč vrh 1 na obronku naselja Grč Vrh. Ostala društva pa bodo pregledala glavne prometnice in območja, kamor zahajajo tudi tuji obiskovalci, to so pasovi ob priključni cesti na avtocesto Ljubljana-Novo mesto, območje ob železnici Ljubljana-Novo mesto, območje ob hitri cesti Trebnje-Novo mesto, izvir Temenice-Zijalo in po gozdovih, so sporočili iz Občine Mirna Peč.