vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Novice Novo mesto/Mirna Peč

VIDEO&FOTO: Nad odpadke v občinah Novo mesto in Mirna Peč

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2019 12:47

Danes okolje čistijo udeleženci čistilnih akcij na območjih občin Novo mesto in Mirna Peč. V Novem mestu se tradicionalni čistilni akciji Očistimo sosesko pridružuje večina krajevnih skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti. Čistilna akcija poteka na pobudo občine in Komunale Novo mesto.

V Krajevni skupnosti Drska se je čistilne akcije udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. 

2¦Ź.JPG
Župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni
Foto: Radio Krka, M.K.

Komunala Novo mesto je tudi letos zagotovila vrečke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču Komunale na Podbevškovi. Pobrane odpadke lahko občani odlagajo v obstoječe zabojnike, ki bodo izpraznjeni ob rednem odvozu. V primeru večjih količin odpadkov bo za odvoz poskrbela organizirana dežurna služba, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

6¦Ź.JPG
Čistilna akcija v Novem mestu
Foto: Radio Krka, M.K.

Tradicionalno akcijo čiščenja okolja organizirajo tudi v Občini Mirna Peč. Učenci Osnovne šole Toneta Pavčka so že v petek čistili okolico šole in središče Mirne Peči, danes pa se bodo v čistilno akcijo, ki jo koordinira tamkajšnja lovska družina, podala društva in druge organizacije.

3¦Ź.JPG
Vijolice
Foto: Radio Krka, M.K.

Predsednik Lovske družine Mirna Peč Karol Zagorc pričakuje, da se bo akcije udeležilo kakšnih sto ljudi. Akcija ima več koristi, pravi, poleg čistejšega okolja je tudi priložnost za druženje, je dejal za STA.

V okviru akcije bodo člani Jamarskega kluba Novo mesto čistili še zadnjo onesnaženo jamo na območju Mirne Peči, in sicer jamo Grč vrh 1 na obronku naselja Grč Vrh. Ostala društva pa bodo pregledala glavne prometnice in območja, kamor zahajajo tudi tuji obiskovalci, to so pasovi ob priključni cesti na avtocesto Ljubljana-Novo mesto, območje ob železnici Ljubljana-Novo mesto, območje ob hitri cesti Trebnje-Novo mesto, izvir Temenice-Zijalo in po gozdovih, so sporočili iz Občine Mirna Peč.