volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Nadaljevanje urejanja gospodarske cone Livada

Piše: R.K.

Čas objave:
14.02.2022 06:00

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja GPI tehnika, d. o. o., Drago Muhič sta podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 330.000 evrov z DDV za izvedbo druge faze ureditve in komunalnega opremljanja gospodarske cone Livada.

Gre za nadaljevanje urejanja cestnega omrežja in gospodarske infrastrukture, ki je v obširnejši prvi fazi izvedbe del v višini dva milijona evrov potekalo že v letu 2018, nato pa je občina pridobila manjkajoča zemljišča, ki bodo ustrezno opremljena v sklopu tokratnih del.

mo-novo-mesto
Podpis pogodbe
MO Novo mesto

Druga faza del tako zajema nadaljnje urejanje cestnih površin, pločnikov, padavinske kanalizacije, ureditev cestne razsvetljave in elektroenergetskega in telekomunikacijskega omrežja. Dela bodo stekla ta mesec in trajala predvidoma devet mesecev. S tem novomeška občina nadaljuje urejanje gospodarskih con, saj želi zagotoviti ustrezno podporo gospodarskim investicijam, ki prinašajo nova delovna mesta, predvsem pa ta območja opremiti z ustrezno komunalno infrastrukturo. Trenutno tako intenzivno poteka prenova poslovno-industrijske cone Cikava, pred leti pa je bila poleg prve faze urejanja gospodarske cone Livada ustrezno opremljena tudi gospodarska cona na Brezovici.