pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice

Nadgradnjo železniške postaje Grosuplje naj bi zaključili spomladi

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2022 11:26

Območje železniške postaje v Grosupljem je od maja lani veliko gradbišče. Trenutno namreč poteka nadgradnja železniške postaje, ki vključuje tudi izgradnjo novega nadvoza Taborska. Ta bo nadomestil lani porušen nadvoz Motvoz čez železniško progo, ki je predstavljal ozko grlo Taborske ceste v smeri proti Ponovi vasi. Dela naj bi končali spomladi.

Kot pravijo na grosupeljski občinski upravi, bo nov nadvoz širši, s tem pa tudi bolj varen in sodoben. Imel bo tudi površine za pešce in kolesarje.
Stari nadvoz so porušili junija lani. Na obeh straneh železniške proge so nato zgradili 20 metrov globoke pilote kot podporne elemente za novi nadvoz, z njegovo gradnjo pa začeli oktobra. Trenutno na nadvozu potekajo železokrivska dela in polaganje armature za prekladno konstrukcijo, sledilo bo no betoniranje, pravijo na občini.
V polnem teku so tudi ostala dela, povezana s celovito nadgradnjo železniške postaje. V okviru te nameravajo zamenjati spodnji in zgornji ustroj železniške proge, zgraditi novo peronsko infrastrukturo in obnoviti samo stavbo postaje. Zgraditi nameravajo tudi manjši podhod, ki bo s centrom mesta povezoval naselje Sončni dvori.
Trenutno je že zgrajen velik del novega podhoda, ki bo povezoval posamezne perone, zgraditi je treba še njegov osrednji del in urediti tir nad njim. Potekajo tudi dela v sami stavbi postaje, manjši podhod na naselje Sončni dvori pa je že skoraj končan.
Vrednost celotne nadgradnje železniške postaje Grosuplje, vključno z izvedbo signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter izgradnjo novega nadvoza, je ocenjena na 24,1 milijona evrov, od česar bo levji delež prispevalo ministrstvo za infrastrukturo. Dela naj bi po načrtu zaključili aprila.