tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

franko bajc 1 - mv Njena.si

To je 90-letni dedek Franka Bajca!

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Mirna Peč

Naj godec v deželi harmonike je ženska

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 05:56

Včeraj je v sklopu prireditve V deželi harmonike v Mirni Peči, iz katere je izhajal godec vseh godcev Lojze Slak, potekalo tekmovanje harmonikarjev za naziv Naj godec.

Tekmovanja se je udeležilo 37 harmonikarjev vseh starosti z vseh koncev Slovenije. Nastopili so v štirih kategorijah: do starosti 11 let, od 12 do vključno 15 let, od 16 do vključno 35 let in od 36 let naprej. Strokovno komisijo so sestavljali: Robert Zupan, Jani Lipičnik in Andrej Plut. Vsak tekmovalec je v predtekmovanju zaigral obvezno skladbo avtorja Lojzeta Slaka in skladbo po lastnem izboru.

V predtekmovanju je strokovna komisija v vsaki kategoriji izbrala po tri finaliste. V finalu je vsak tekmovalec zaigral še po dve skladbi po lastnem izboru. V najmlajši kategoriji je zmagal Blaž Jamnikar Pukl, drugi je bil Domen Baša, tretji pa Timotej Mikuž. V drugi kategoriji je bila najboljša Anja Koračin, za njo sta se uvrstila Žiga Kališnik in Tilen Eržen. V tretji kategoriji je zmagal Blaž Hameršak pred Davidom Starašiničem in Sandro Murgelj.

V kategoriji nad 36 let pa je slavil Jože Dolenc, drugi je bil Alojz Murgelj, tretji pa Franc Mohorič. Prvi trije iz vsake kategorije so prejeli izvirne plakete iz lesa, na katerih je upodobljen lik Lojzeta Slaka. Nagrado za spodbudo je prejel tudi najmlajši udeleženec tekmovanja Luka Kambič.

Absolutna zmagovalka tekmovanja in naziv NAJ GODEC je prejela Anja Koračin iz Gorenje vasi. Prejela pa je tudi nagrado za najboljšo zaigrano Slakovo vižo ter nagrado za najboljše prirejeno in zaigrano ljudsko vižo.