nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Nekdanjemu dekanu novomeške FIŠ Povhu očitajo negospodarnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.07.2016 15:42

Pred etično komisijo novomeške Fakultete za informacijske študije (FIŠ) je danes stopil njen nekdanji dekan Janez Povh, kateremu lani začeta interna revizija očita nepregledno naročanje in negospodarno poslovanje. Povh je omenjene očitke, ki jih je pred tem zavrnil že v svojem obširnem odzivnem poročilu, danes vnovič zavrnil kot neutemeljene.

(FOTO: Facebook)

Povh, sicer tudi eden od treh novomeških občinskih svetnikov županove Liste Gregorja Macedonija, ki velja za enega njegovih najtesnejših sodelavcev, je v odzivu za STA dejal, da je vse v reviziji navedene očitke že predčasno in danes vnovič pojasnil ter jih zavrnil, kot da "nimajo nobene tehtne osnove".

To, da so se podatki iz omenjene revizije - na primer, da naj bi šlo za nepregledno naročilo storitev določenemu biroju za skoraj 50.000 evrov, za nepregledni najem prostorov ter za dvojno plačevanje spletnega oglaševanja - med drugimi znašli v medijih, pa je označil za nagajanje nekaterih akademskih kolegov.

Kot je pojasnil, so v času njegova vodenja FIŠ sklenili veliko pogodb. Pri vseh so se zavzemali za pregledno poslovanje, morda pa je bila kakšna poteza pod njegovim vodstvom tudi neposrečena, je ocenil in nadaljeval, da omenjena etična komisija glede njegovega odzivnega poročila danes ni imela vprašanj.

Povh je še povedal, da bo v omenjeni zadevi glede sodnega varstva še razmislil.

Dekanja FIŠ Nadja Damij, ki to fakulteto vodi od oktobra 2014, je za STA sporočila, da so izredno revizijo za pregled poslovanja naročili, ker se je pri vodenju fakultete na več točkah sčasoma zastavilo vprašanje o pravilnosti različnih preteklih odločitev.

Revizija, ki so jo naročili v drugi polovici preteklega leta in dobili sredi marca, pa je na "različnih točkah pokazala neustrezno in negospodarno ravnanje, predvsem pri sodelovanju z različnimi zunanjimi izvajalci".

Sicer pa so na FIŠ takoj začeli s popravljalnimi ukrepi. Večino teh so že izvedli, kjer to ni možno, pa bodo sprožili ustrezne pravne ukrepe. Če bodo ocenili, da obstaja sum kaznivih dejanj, bodo zoper odgovorne podali tudi ovadbo, je še zapisala Damijeva.

Povh je leta 1998 diplomiral na fakulteti za matematiko in fiziko, kjer je kasneje tudi magistriral in doktoriral. Novomeški FIŠ je vodil od ustanovitve leta 2008 do prej navedenega nastopa nove dekanje Damijeve. Za vstop v novomeški občinski svet se je na zadnjih lokalnih volitvah potegoval na županovi Listi Gregorja Macedonija.