EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Novice Novo mesto

Nemoten potek poštnega prometa tudi v decembru

Piše: /oglasno sporočilo/Pošta Slovenije, B.K.

Čas objave:
12.12.2019 11:01

V decembru, ko se obseg poštnih pošiljk bistveno poveča, so pri Pošti Slovenije izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi zagotavljajo nemoten potek poštnega prometa in s tem pravočasno dostavo pošiljk.

Na najbolj ključnih poštah in relacijah so tako poskrbeli za dodatne prevozne in tovorne kapacitete ter ustrezno prilagodili kadrovsko zasedbo. Prevzemi pošiljk pri pogodbenih strankah potekajo nemoteno. Prav tako se s posameznimi strankami, ki v predprazničnem času v prenos oddajo bistveno večje število paketov kot ob običajnih dnevih v letu, dogovarjajo glede najugodnejših urnikov prevzema paketov ter po potrebi opravijo tudi več prevzemov dnevno.

Na pošti 1102 Ljubljana je za obvladovanje sprejema pošiljk vzpostavljen nov, avtomatiziran sprejem paketnih pošiljk, in sicer s pomočjo sistema DWS (Dimensioning Weighing Scanning), ki paket stehta, izmeri njegove dimenzije in odčita sprejemno številko paketa, s čimer pohitrijo in olajšajo proces sprejema paketnih pošiljk, prav tako so paketi avtomatsko usmerjeni na paketni usmerjevalnik.

Z modernizacijo strojnega usmerjanja pošiljk v PLC Ljubljana od letos uspešno obvladujejo sprejem in usmerjanje paketnih pošiljk. Hitrost usmerjanja paketov je z novo tehnologijo povečana za skoraj štirikrat, saj operativna učinkovitost znaša najmanj 10.000 enot na uro.

Od novembra tudi dodatno obveščajo stranke, ki ne prevzamejo paketa. Nekaj dni pred iztekom roka za vračilo paketa pošiljatelju prejmejo stranke opomnik, da jih na pošti še vedno čaka paket. Na ta način želijo zmanjšati število neprevzetih paketov, pošiljateljem pa posledično znižati stroške vračil pošiljk ter obdelave naročil.

V času povečanega obsega poštnih pošiljk so pripravili priporočila za oddajo pošiljk v predprazničnem času z roki za oddajo pošiljk, ki zagotavljajo, da bodo pošiljke pravočasno dostavljene. Priporočila najdete tukaj

Delovni časi pošt 24. in 31. decembra 2019
V torek, 24. decembra 2019, in v torek, 31. decembra 2019, poslujejo pošte po sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, bodo 24. in 31. decembra 2019 poslovale od 9. do 11. ure.

Delovni čas dežurnih pošt 2102 Maribor (Zagrebška cesta 106, Maribor) in 1106 Ljubljana (Pražakova ulica 3, Ljubljana):
- 24. in 31. decembra 2019 poslujeta do 16. ure,
- 25. in 26. decembra 2019 ne poslujeta,
- 1. in 2. januarja 2020 ne poslujeta.