profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Nemški veleposlanik med gimnazijci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.05.2013 20:29

Na Gimnaziji Novo mesto je potekala svečana podelitev nemških jezikovnih diplom letošnji generaciji diplomantov. Diplome je dijakom podelil nemški veleposlanik Werner Burkart in jim v svojem nagovoru zaželel, da bi znanje nemščine in diplome v življenju čim večkrat koristno uporabili.

Podelitve se je udeležil tudi koordinator za NJD v Sloveniji, dr. Reinhard Zühlke. Zadnja tri leta opravljajo izpite za NJD na Gimnaziji Novo mesto tudi črnomaljski gimnazijci, ki so se z ravnateljico Elizabeto Prus udeležili podelitve. Nemška programska učiteljica Monika Gehrke je orisala celotno štiriletno pot učenja in dejavnosti, ki so pripeljale do uspešno opravljene diplome.

Letos je diplomo prejelo 25 dijakov, 20 novomeških in 5 črnomaljskih, kar je največje število diplomantov doslej, trije dijaki pa so prejeli certifikate. V 14 letih izvajanja programa je NJD prejelo že 218 dijakov. Ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič se je nemški strani zahvalila za vsestransko podporo pri izvajanju programa NJD in pouka nemščine. Prireditve, ki so jo dijaki popestrili s krajšim kulturnim programom, so se udeležili tudi učitelji, razredniki in starši.


Prejemniki NJD so novomeški gimnazijci Maja Zupančič, Veronika Božič, Martina Može, Urška Bele, Manca Bukovac, Ana Berus, Simona Gričar, Manca Hervolj, Katja Kelvišar, Primož Kastelic, Veronika Zagorc, Klemen Barbo, Karin Grošič, Jože Nemanič, Matej Burkat, Katarina Juršič, Nina Novak, Klara Piletič, Iva Starc, Jan Turk in črnomaljski Valerij Katkić, Tina Križman, Tamara Pintarič, Ema Štefanič in Robert Cvitkovič.