mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

111KUHANCEK Njena.si

Kaj se dogaja? Ljudje obiskujejo Tilna, domov ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Novice Šentjernej

Neuradno Simončič novi župan Šentjerneja

Piše: STA

Čas objave:
08.03.2020 20:19

V Občini Šentjernej so na današnjih nadomestnih volitvah za novega župana izbrali šentjernejskega občinskega svetnika Jožeta Simončiča, ki je kandidiral s podpisi volivcev. Po neuradnih podatkih šentjernejske volilne komisije je zanj glasovalo 58,1 odstotka od skupaj nekaj več kot 5800 volilnih upravičencev.

Pri šentjernejski volilni komisiji so za STA navedli, da je njegov tekmec in kandidat SLS Franc Hudoklin, ki je to občino pred županskim mandatom 2014-2018 vodil 20 let oz. pet zaporednih mandatov, dobil 41,9 odstotka glasov.

Skupaj je volilo 3724 volilnih upravičencev. Neveljavnih je bilo 18 glasovnic. Volilna udeležba je bila nekaj manj kot 64-odstotna.

Današnje volitve so potekala brez posebnosti, so še povedali v Šentjerneju.

Simončič, sicer direktor novomeškega Kmetijsko-gozdarskega zavoda, dolgoletni občinski svetnik in član SLS, ki se je za mesto šentjernejskega župana potegoval že v prvem krogu zadnjih županskih volitev, je pred nadomestnimi volitvami poudaril, da Šentjernej čim prej potrebuje hitre in učinkovite razvojne poteze, njegovo župansko delo bo zato usmerjeno k okrepljenemu sodelovanju z občinskim svetom, s krajani in društvi. Županovati namerava poklicno, je še napovedal.

V Šentjerneju so nadomestne volitve razpisali po lanskem odstopu Radka Luzarja, ki je kot nepoklicni župan po približno letu dni svojega drugega županskega mandata odstopil zaradi nesoglasij v občinskem svetu.