franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebelno

Nina, Tina in Robi na državnem drugi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.06.2016 17:56

Regijski kviz mladi in kmetijstvo, ki so ga letos organizirali DPM Suha Krajina v sodelovanju z KGZ Novo mesto, je bil za tričlansko ekipo iz Društa mladine Trebelno nadvse uspešen. Zmaga jim je prinesla vstopnico za državni kviz, ki je 16. aprila potekal v Mislinjski dolini.

V soboto, 2. aprila 2016, je v dvorani gasilskega doma na Ajdovcu potekal regijski kviz Mladi in kmetijstvo za Dolenjsko in Belo krajino. Na kvizu se je skupno pomerilo sedem ekip, slavila pa je ekipa iz Trebelnega v sestavi Nina Starič, Tina Rejc in Robi Zore. Ekipe mladih z Dolenjske in Bele krajine so se pomerile v znanju štirih različnih tem s področja kmetijstva: podnebne spremembe, ribogojstvo, obnovljivi viri energije in podeželjska mladina Slovenije. Največ znanja so pokazali omenjeni predstavniki iz DM Trebelno, ki jih je zmaga na regijskem nivoju ponesla na državni. Tudi tam so se odlično odrezali in zasedli drugo mesto, nagrada pa je odromala v roke ekipi DPM Sveti Jurij ob Ščavnici.

Ambiciozni mladi s Trebelnega pa s temi dosežki še niso rekli zadnje besede. Mesto tik pod vrhom so zasedli tudi na nočnih kmečkih igrah v Mirni Peči, na pokalnem tekmovanju v Dobovi pa zasedli tretje mesto. Prihajajočo soboto, 11. 6. 2016, pa bodo tudi sami v vlogi organizatorjev. Na nogometnem igrišču v Podpečini prirejajo regijske kmečke igre in nogometni turnir. Na regijskih igrah bodo sodelovale ekipe društev podeželske mladine iz dolenjske in belokranjske regije, ki se bodo borile za uvrstitev na državne kmečke igre, ki bodo letos 9. julija potekale v Slovenskih Konjicah. Prijavijo pa se lahko tudi druge ekipe, ki se bodo pomerile v petih različnih igrah. Pravijo, da so navijači več kot dobrodošli. D. R.