IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Maribor

NK Krško - NK Maribor 0:6

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2015 19:37

V 21. krogu 1. slovenske nogometne lige Telekom so se Krčani pomerili z Mariborčani, ki so jih prepričljivo premagali s kar 6:0.

Aktualni državni prvaki so še tretjič v tej sezoni ugnali novinca med prvoligaši in se z visoko zmago poslovili od domačega občinstva v tem letu. Zadnje moštvo v prvoligaški druščini ni bilo v podrejenem položaju, toda Krčani so kljub neprepričljivi domači obrambi spet prikazali neučinkovitost in so z zgolj devetimi doseženimi goli daleč najslabše moštvo v napadu. Maribor, ki je neporažen že 11 tekem, se je Olimpiji približal na pet točk. Ljubljančani bodo v nedeljo gostili Domžale.

Pobuda se je domačim hitro obrestovala. Jean-Philippe Mendy je prišel do žoge na polovici gostov in se s približno 18 metrov odločil za strel. Bil je natančen, saj je žoga končala tik ob desni vratnici. V 11. minuti so si gostje, ki so se otresli pritiska, pripravili lepo priložnost. Po napaki Abela Giglija je žoga prišla do Luke Paviča, ki je podal do Davida Poljanca. Ta je z leve strani neovirano streljal proti vratom, Jasmin Handanović pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot.

V 19. minuti se je zatresel okvir vrat domačih. V izjemni priložnosti se je znašel Luka Volarič. Po podaji Poljanca se je z leve strani odločil za strel iz polobrata in zadel stičišče vratnice in prečke. Kar ni uspelo Volariču, pa je Mendyju. Petar Stojanović se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila od desne vratnice do Mendyja, ki jo je s petih metrov poslal mimo nemočnega Marka Zalokarja.

Za zanesljivo vodstvo je poskrbel Gregor Bajde, ki je preigraval na levi strani, prišel v kazenski prostor, se odločil za strel in ob pomoči Zalokarja, ki je nespretno posredoval, žogo ob desni vratnici vendarle spravil v gol.


Pred vrati gostov je bilo napeto tudi v prvih 15 minutah drugega polčasa. Najprej je Zalokar poskrbel za nerodnost, ko je padel na žogi, a na koncu le posredoval pred Mendyjem. Napadalec Maribora je v 49. minuti poskrbel za "biljard", ko se je po predložku Erika Janže z leve strani in njegovim strelom z glavo žoga odbila od leve v desno vratnico.

Nato pa je Bajde z dvema goloma poskrbel za potop gostov. V 57. minuti je Janža spet z leve strani poslal uporabno žogo, Bajde pa je s sedmih metrov premagal gostujočega vratarja. Dve minuti pozneje, ko je Handanović najprej obranil strel Klemnu Slivšku, je Agim Ibraimi v nasprotnem napadu streljal z roba kazenskega prostora, Zalokar je žogo odbil do Bajdeta, ki jo je pospravil v gol. V 69. minuti je Mendy s svojim tretjim golom poskrbel za šestico v mreži gostov. Obramba je ob akciji Sintayehuja Sallalicha slabo posredovala, žoga je prišla do Mendyja, ki jo je brez težav poslal pod prečko.

Maribor bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kopru, Krško pa bo dan prej gostilo Olimpijo.