Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Brežice

Nov prometni režim v smeri mejnega prehoda Slovenska vas

Piše: Občina Brežice

Čas objave:
04.08.2021 09:22

Predstavniki Občine Brežice in KS Jesenice na Dolenjskem so se sestali s predstavniki Direkcije za infrastrukturo, kjer so bili predstavljeni predlogi za ureditev prometa na mejnem prehodu Slovenska vas v kritičnih obdobjih.

V času poletnih počitnic, ob koncih tedna ter ob praznik je zaradi povečanega prometa na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje povečan tudi prehod na mejnem prehodu Slovenska vas (po podatkih direkcije tudi do 5.000 vozil na dan), ki pogosto ustvari dolge kolone ter tako oteži dostop prebivalcem do njihovih domov ali prehod meje tistim, ki zaradi dela dnevno migrirajo preko mejnega prehoda.

Na podlagi analize prometa preko mejnih prehodov Obrežje in Slovenska vas, ki so jo izvedli 3. julija in v obdobju od 23. do 25. julija, so na direkciji pripravili predloge ukrepov, med katerimi je tudi sprememba prometne signalizacije, ki je namenjena razbremenitvi občinskih javnih cest.

Ta je namenjena vodenju prometa do mejnega prehoda Slovenska vas po lokalni cesti LC 024711 in LC 024712, ki poteka vzporedno ob avtocesti. Z novo prometno ureditvijo bo razbremenjena občinska javna cesta čez naselje Nova vas in državna cesta čez Jesenice na Dolenjskem in Obrežje. Tako predstavniki Občine Brežice kot KS Jesenice na Dolenjskem in direkcije so se strinjali, da je predlog primeren tudi iz vidika prometne varnosti. Nova prometna signalizacija je pričela veljati s 30. julijem.

Hkrati bo Direkcija za avtoceste Republike Slovenije (DARS) nadaljevala z uporabo signalizacije, prednostno namenjene usmerjanju prometa na glavni mejni prehod Obrežje, s čimer so začeli v mesecu juliju.