franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Nov vlak pričakujejo ob 20. uri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2015 18:26

Razmere povezane z begunsko problematiko v Sloveniji so se popoldne še dodatno umirile.

Na Šentilju je bil sprejemni center ob 18. uri skoraj prazen, a tam zdaj pričakujejo vlak z novimi migranti iz Dobove ter avtobuse iz Gruškovja. Tudi v Dobovi zvečer po treh današnjih vlakih pričakujejo novega z več kot tisoč ljudmi.

DOBOVA

Na mednarodni železniški mejni prehod Dobova so danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljali trije vlaki z migranti. Nekaj več kot 2000 tujcev, ki so prispeli ob 4. in nekaj po 8. uri, so po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, policisti z avtobusi in vlaki že pospremili proti Šentilju in Jesenicam.

Okoli 16. ure je v Dobovo pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo nekaj več kot 1000 migrantov. Po policijskih postopkih in oskrbi bodo z vlakom in avtobusi prepeljani v nastanitvena centra Šentilj in Gornja Radgona. Še en vlak v Dobovi pričakujejo po 20. uri, z njim pa naj bi v Dobovo prispelo še nekaj več kot tisoč migrantov. V sprejemnem centru je bilo sicer ob 19. uri nekaj sto migrantov z vlaka, ki je prispel okoli 16. ure.

ŠENTILJ

V nastanitvenem centru Šentilj se je skoraj 3000 beguncem, ki so bili tam preko noči, čez dan pridružilo še 1800 novih. Iz sprejemnega centra v Gruškovju so z avtobusi pripeljali 602 migranta, 153 jih je z avtobusi prispelo iz Vrhnike, 498 iz Celja, z vlakom iz Dobove pa so jih pripeljali 555. Avstrijski varnostni organi so čez dan sprejeli 4563 migrantov.

V Šentilju, kjer je bilo okoli 18. ure le še nekaj več kot 200 ljudi, sicer zvečer pričakujejo približno 2000 novih migrantov, ki bodo tja prispeli z vlakom iz Dobove in okoli 500 migrantov, ki bodo prispeli z avtobusi iz Gruškovja.

GRUŠKOVJE

V sprejemnem centru v Gruškovju je bilo okoli 18. ure še 298 migrantov, ki pa so zdaj na poti v Šentilj.

GORNJA RADGONA

Vseh 1915 migrantov, ki so danes v treh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni, je bilo okrog 17. ure sprejetih v Avstrijo. Še danes med 21. in 22. uro bo iz Dobove v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih novih 327 migrantov.

PETIŠOVCI/DOLGA VAS

Ob 18.15 je po predhodni najavi hrvaških varnostnih organov na mednarodni mejni prehod v Petišovce prispelo deset avtobusov z okrog 550 migranti. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja bodo migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Poročilo ob 18:00

Danes so v spremstvu hrvaških policistov na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljali trije vlaki z migranti.

Nekaj več kot 2000 tujcev, ki so prispeli ob 4. in nekaj po 8. uri, so po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, policisti z avtobusi in vlaki že pospremili proti Šentilju in Jesenicam.

Okoli 16. ure je v Dobovo pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo nekaj več kot 1000 migrantov. Po policijskih postopkih in oskrbi bodo z vlakom in avtobusi prepeljani v nastanitvena centra Šentilj in Gornja Radgona.

Okoli 20. ure po besedah Alenke Drenik, predstavnice za odnose z javnostmi s Policijske uprave Novo mesto, pričakujeo naslednji vlak, s katerim naj bi v Dobovo prav tako prispelo nekaj več kot 1000 tujcev.