lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

1_miha novak Svet24.si

Čuk Miha si želi veliko poroko in dojenčka, še...

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

Novice Lisca/Sevnica

Nove obnove v Tončkovem domu na Lisci

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
12.07.2020 20:07

Občina Sevnica je partnerica pri okoljskem projektu Centri interpretacije zavarovanih območij, ki je bil izbran za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu 5. javnega razpisa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Projekt je namenjen povezovanju štirih zavarovanih območij narave na območju Posavja, Kozjanskega in Obsotelja, izkoriščanju potencialov naravne dediščine za trajnostni razvoj območja in krepitvi turistične dejavnosti. Projekt se bo pričel izvajati v začetku leta 2021.

V občini Sevnica je v sklopu projekta predvidena investicija v preureditev prostorov Tončkovega doma na Lisci, in sicer v etaži nadstropja. Ta obsega poleg horizontalnih in vertikalnih komunikacij še sobe za goste, sanitarne površine znotraj sob in skupne sanitarije, vse sobe pa imajo tudi izhode na zunanje balkone oziroma teraso. Celotna etaža je potrebna temeljite obnove. S preureditvijo prostorov bo v nadstropju tako zagotovljenih devet sob, od tega dve z možnostjo združitve, posodobljene bodo inštalacije, izdelano bo novo stavbno pohištvo in balkonske ograje. S prenovo nadstropja bo Tončkov dom na Lisci pridobil prijetno in sodobno urejene namestitvene kapacitete. V sklopu projekta bodo izvedene tudi nove naravoslovne dejavnosti za učence posavskih osnovnih šol.

Lisca z vsemi preteklimi naložbami tako postaja celovito urejena in vse bolj priljubljena turistična destinacija regijskega in širšega pomena za vse, ki si želijo izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin.