nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

Novo mesto, mladim prijazna občina, Krškemu podaljšan certifikat

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2016 05:56

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in vodja Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Novo mesto Jana Bolta se bosta ob 11. uri udeležila podelitve certifikata Mladim prijazna občina, ki ga Mestna občina Novo mesto prejme za preteklo delo na področju mladine.

Certifikat s štiriletno veljavnostjo podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Podelitev bo potekala v Mestnem muzeju Ljubljana.

Na razpis za podelitev certifikata se je prijavilo osem občin. Letos se prvič podaljšuje tudi veljavnost certifikata občinam, ki so certifikate že prejele in se jim veljavnost slednjega letos izteka. Komisija za podelitev certifikatov je sklenila podaljšati veljavnost certifikata mestnim občinam Ljubljana, Maribor, Ptuj in Velenje ter občinama Krško in Radlje ob Dravi. S podaljšanjem certifikata so se občine tako zavezale, da bodo področje mladine še naprej razvijale in dosegale zastavljene kazalnike, so še sporočili iz inštituta.


Od leta 2012, ko so prvič podelili certifikat, so z njim nagradili že 28 občin. Naziv mladim prijazna občina prejmejo lokalne skupnosti v Sloveniji, ki z izvajanjem ukrepov za reševanje problematike mladih na lokalni ravni na področjih izobraževanja, zaposlovanja, stanovanjske politike, informiranja, participacije, mladinskega organiziranja in mobilnosti ustvarjajo prijaznejše okolje za življenje in razvoj mladih, so še izpostavili v inštitutu.

Župan MO NM Gregor Macedoni o pomenu certifikata