materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

mojca-fatur Odkrito.si

Mojca Fatur - Vzemite življenje v svoje roke!

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Novo novomeško železniško postajališče še ni dokončano

Piše: STA

Čas objave:
30.08.2018 11:54

Novo novomeško dodatno železniško postajališče pri Šolskem centru, ki so ga začeli graditi marca, z novim šolskim letom še ne bo nared. Do zapletov je po neuradnih informacijah prišlo zaradi kraje povezovalnega sistemska kabla, ki naj bi ga neznanci izkopali iz nasutja. Po podatkih novomeške občine bo postajališče nared 1. oktobra.

3┼ż.JPG
Nova železniška postaja bo povečala prometno varnost
Radio Krka, M.K.

Na novomeški občini so povedali, da bodo postajališče po napovedi Direkcije RS za infrastrukturo uporabi predali mesec dni po začetku šolskega leta oz. 1. oktobra.

5┼ż.JPG
Novomeški železniški tiri
Foto: Radio Krka, M.K.

Novo železniško postajališče se bo sicer pridružilo novomeškim železniškim postajam Kandija, Center in Šmihel. Naložba, pri kateri ministrstvo za infrastrukturo sodeluje z Mestno občino Novo mesto in omenjenim šolskim centrom, bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 600.000 evrov.

184822_181478_zelezniski_tiri.JPG

Direkcija za infrastrukturo pri omenjeni naložbi sodeluje z nekaj manj kot 435.000 evri, Šolski center Novo mesto bo prispeval nekaj več kot 110.000 evrov in novomeška občina nekaj manj kot 50.000 evrov.

4┼ż.JPG
Končanje del je bilo predvideno za začetek septembra
Radio Krka, M.K.

Z omenjenim projektom bodo izboljšali prometne razmere ob novomeški Šmihelski cesti in na širšem območju stanovanjske soseske Drska, ki jih s svojim jutranjim in popoldanskim pešačenjem z in do železniške postaje Kandija vsakodnevno dodatno obremenjujejo številni dijaki omenjenega Šolskega centra.

Novo železniško postajališče bo hkrati okrepilo njihovo prometno varnost, so ob začetku gradnje poudarili na novomeški občini.