stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Novomeška gospodarska cona Na Brezovici nared

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.11.2017 12:13

Na severozahodnem obrobju Novega mesta so končali komunalno urejanje gospodarske cone Na Brezovici in s tem je odprt tudi junija zaprt cestni odsek.

Pogodbena dela skupaj z davkom so vredna nekaj manj kot 2,2 milijona evrov, Mestna občina Novo mesto si je za naložbo zagotovila nekaj manj kot milijon evrov evropskega kohezijskega denarja. Izvajalci so dela začeli junija. Z novomeške občine pa so sporočili, da naj bi opoldne vnovič odprli od junija zaprti cestni odsek ob omenjeni gospodarski coni s cesto proti Trebnjemu.

Sicer pa so na približno 30-hektarskem območju prenovili regionalno cesto, ki predstavlja hrbtenico omenjene gospodarske cone. Komunalna dela so obsegala ureditev vodovoda, kanalizacije, javne razsvetljave ter plinovodnih in telekomunikacijskih vodov.


Projekt je v ponedeljek pregledala ustrezna komisija za pregled in prevzem rekonstrukcijskih in obnovitvenih del regionalne ceste, so dodali.

Po podatkih novomeške občine gospodarska cona Na Brezovici leži na ugodnem strateškem območju, severno od državne ceste Karteljevo-Ločna, v bližini obeh novomeških avtocestnih priključkov in načrtovanega priključka ceste tretje razvojne osi v smeri proti Beli krajini.

Sicer pa bo vsa potrebna komunalna oprema omogočila njeno nadaljnje urejanje, podjetniški razvoj in nova delovna mesta, so še zapisali.