stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Novomeška knjižnica praznuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2016 09:47

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto obeležuje 70. obletnico ustanovitve. Ob tem bo izšel tudi zbornik, novinarsko konferenco ob njegovi izdaji pa so pripravili danes ob 10. uri v Učilnici Beri. Danes lahko izkoristite možnost brezplačnega vpisa v knjižnico, ob 19. uri pa ste vabljeni še na osrednjo prireditev ob praznovanju.

Ob 70. obletnici delovanja novomeške knjižnice so pripravili zbornik, ki bo luč sveta ugledal na sam dan ustanovitve knjižnice. V zborniku bo podrobneje predstavljen razvoj in številna področja njihovega delovanja, s poudarkom na obdobju zadnjih dvajsetih let, odkar je izšel zadnji zbornik ob petdesetletnici delovanja knjižnice leta 1996. Ob prebiranju zbornika boste lahko spoznavali ne le njihovo bogato preteklost in ljudi, ki so polagali temelje knjižnice in gradili njeno podobo, temveč tudi delavce, njihovo delo, uporabnike in zagovornike knjižnice, njihov pogled naprej oziroma vlogo moderne knjižnice v sodobnem svetu.

Izkoristite možnost brezplačnega vpisa v novomeško knjižnico ob 70. obletnici njenega delovanja. Ugodnost velja v torek, 1. marca 2016, v času odprtosti matične knjižnice, njenih krajevnih enot in potujoče knjižnice.

Prireditev ob 70. obletnici ustanovitve Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto

1. marca 1946 je bila pravno formalno ustanovljena Študijska knjižnica v Novem mestu kot ena od desetih pokrajinskih študijskih knjižnic v Sloveniji. Njene korenine pa segajo še mnogo dlje v preteklost, v davno leto 1865, ki ga, z ustanovitvijo Narodne čitalnice, štejemo za začetek javnega knjižničarstva v Novem mestu. Današnja Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto nadaljuje bogato tradicijo predhodnice, jo nadgrajuje in prilagaja potrebam lokalnega okolja v sodobnem času.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, v Prireditvenem atriju tako nocoj ob 19. uri pripravljajo osrednjo prireditev. V goste so povabili člane glasbene skupine Dan D ter improvizatorja Juša Milčinskega, ki bo dogodek povezoval in s hudomušnimi domislicami poskrbel za prešerno vzdušje.

Pridružite se jim pri praznovanju knjižničnega jubileja, zabavno bo!