nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

ivan janez janša sds Svet24.si

Janez Janša prepričal NSi, DeSUS in SMC

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Novice Novo mesto

Novomeški policisti merili hitrost na več kot 100 lokacijah

Piše: A.D.

Čas objave:
20.04.2018 10:14

V sredinem maratonu nadzora hitrosti so policisti Policijske uprave Novo mesto na njihovem območju izvajali meritve hitrosti na več kot sto različnih točkah in sicer tam, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč ali so bile ugotovljene kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo.

Veliko voznikov je hitrost vožnje prilagodilo omejitvam, so pa policisti kljub temu ugotovili 149 prekoračitev hitrosti in kar 90% kršitev je bilo ugotovljenih v naseljih. Zaradi kršitev so izrekli 48 opozoril, izdali 92 plačilnih nalogov in 9 tujcem izrekli mandatne kazni.

Lani je na cestah, ki jih obravnavajo v 11 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, 9 nesreč s smrtnim izidom pa je bilo povezanih z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljev nesreč. Med umrlimi udeleženci je


bilo 6 motoristov (trije vozniki motornih koles in trije vozniki mopedov).

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram v prometu. Motoristi in kolesarji naj poskrbijo za svojo vidnost, upoštevajo naj, da je na posameznik odsekih na cestah še vedno pesek. Ob spremembi smeri ali prehitevanju se naj prepričajo, da so jih drugi vozniki opazili in to lahko storijo varno.