Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Novice Ljubljana/Zagreb

Ob polnoči bodo prenehali obratovati maloobmejni mejni prehodi s Hrvaško

Piše: STA

Čas objave:
17.03.2020 19:30

Slovenska vlada je na današnji dopisni seji v boju proti zajezitvi in obvladovanju epidemije koronavirusne bolezni 19 odločila, da bo ob polnoči prenehalo obratovati 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško. Ukrep bo v veljavi do preklica, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Dodali so še, da določbe sporazuma med Slovenijo in Hrvaško o obmejnem prometu in sodelovanju, ki določajo pravice uporabnikov do prehoda državne meje izven mejnih prehodov (prehodna mesta in točke, kmetijski vložki), ostajajo v veljavi.

Vlada ob tem vsem potnikom svetuje, naj za nujna potovanja na Hrvaško uporabijo mednarodne mejne prehode.

Na Hrvaškem imajo po zadnjih podatkih 69 okuženih z novim koronavirusom. Pet oseb je okrevalo. V laboratorijih so po besedah tamkajšnjega ministra za zdravje Vilija Beroša opravili več kot tisoč preiskav potencialno okuženih, še 29 vzorcev pa preiskujejo. Pod nadzorom je skoraj 10.000 oseb na območjih, na katerih so ugotovili okužene.

Hrvaški premier Andrej Plenković je ob tem danes napovedal, da bodo na Hrvaškem v prihodnjih dneh sprožili še ostrejše ukrepe v boju proti novemu koronavirusu. Napovedal je začasno zapiranje nakupovalnih središč in gostinskih lokalov, različnih storitvenih obratov, kulturnih ustanov, sejmov, športnih objektov in otroških delavnic z namenom, da bi zmanjšali možnost družbenih stikov, ki so temelj za širjenje okužbe z novim koronavirusom.