Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

sex actually Odkrito.si

Voditeljica ostala zgrožena, ko ga je slišala ...

poljska slovenija katovice pm Ekipa24.si

Svinjarija! SLOVENCI so se morali po škandalu z ...

Novice Sodražica

Ob prazniku nova dvorana in prizidek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2012 11:37

Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori.

Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Obstajala je sicer že od časa cesarice Marije Terezije, pred petdesetimi leti pa je bila priključena Ribnici.

Pri izbiri praznika so tako kot v sosednih občinah določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov.

Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori. Naložba je bila vredna skoraj tri milijone evrov , največ denarja je iz evropskih skladov. Pri slovesnosti ob odprtju dvorane so sodelovali učenci OŠ Sodražica s pevskim zborom, skeči, Sodraški tamburaši, ribniške mažorete in telovadci kluba Ljubljana Šiška.

Ob koncu proslave so podelili priznanja občine in župana. Priznanja občine so prejeli Darko Rovanšek - državni prvak med veterani na Ljubljanskem maratonu 2011, Ana Arko za dolgoletno prostovoljno delo ter Mladinski klub Sodražica za desetletno delovanje na področju mladih. Županovi priznanji sta šli v roke Ernestu Pirnatu za aktivno delo v mladinskih organizacijah, pri Oratoriju, je tudi član Futsal kluba Fragmat Extrem in Borisu Matelič - državnem podprvaku v balinanju.