stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Sodražica

Ob prazniku nova dvorana in prizidek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2012 11:37

Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori.

Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Obstajala je sicer že od časa cesarice Marije Terezije, pred petdesetimi leti pa je bila priključena Ribnici.

Pri izbiri praznika so tako kot v sosednih občinah določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov.

Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori. Naložba je bila vredna skoraj tri milijone evrov , največ denarja je iz evropskih skladov. Pri slovesnosti ob odprtju dvorane so sodelovali učenci OŠ Sodražica s pevskim zborom, skeči, Sodraški tamburaši, ribniške mažorete in telovadci kluba Ljubljana Šiška.

Ob koncu proslave so podelili priznanja občine in župana. Priznanja občine so prejeli Darko Rovanšek - državni prvak med veterani na Ljubljanskem maratonu 2011, Ana Arko za dolgoletno prostovoljno delo ter Mladinski klub Sodražica za desetletno delovanje na področju mladih. Županovi priznanji sta šli v roke Ernestu Pirnatu za aktivno delo v mladinskih organizacijah, pri Oratoriju, je tudi član Futsal kluba Fragmat Extrem in Borisu Matelič - državnem podprvaku v balinanju.