stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Sevnica

Ob svetovnem dnevu Zemlje zasadili sevniško voščenko

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2021 13:00

Turistična zveza občine Sevnica je v letih od 2005 do 2015 po središčih krajevnih skupnosti na dan Zemlje, ki ga obeležujemo danes, vsako leto zasadila občinsko lipo, leta 2016 pa je bila v Loki pri Zidanem Mostu prvič zasajena sevniška voščenka.

Tradicija zasaditve te avtohtone vrste jablane, po kateri je bila Sevnica z okolico v preteklosti zelo poznana, tako nadaljuje zgodbo občinskih lip.

V počastitev dneva Zemlje in ob zaključku čistilnih akcij, ki potekale po občini, je zasaditev sevniške voščenke danes potekala pri Osnovni šoli Tržišče, v omejenem obsegu, ob upoštevanju epidemioloških omejitev. Novo drevo, ki ga je podarilo Sadjarstvo Blanca, so zasadili predstavniki učencev skupaj z ravnateljico Zvonko Mrgole, predsednico sevniške turistične zveze Annemarie Culetto in županom Srečkom Ocvirkom. 

Dan Zemlje pa je tudi dan tematske poti Gozd je kultura pod Gradom Sevnica. KŠTM Sevnica vabi, da se v počastitev dneva Zemlje individualno sprehodite po omenjeni poti. Za to, da bo na ta dan sprehod še do 18. ure nekaj posebnega, bo poskrbel nasmejani Waldi, nova maskota tematske poti Gozd je kultura, opazovati je mogoče življenje v grajskem čebelnjaku, spoznati drevesne vrste v deblaku in še mnogo več. Ob obisku poti je potrebno spoštovati in upoštevati ukrepe za zajezitev širjenja covida-19.

Občina Sevnica in KŠTM Sevnica sta pripravila tudi spletno obeležitev svetovnega dne Zemlje, prijazno vabljeni k ogledu.