nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Občina Brežice omogoča ugoden nakup zemljišč v obrtno-poslovnih conah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.05.2016 17:39

Občina Brežice, ki te dni končuje z naložbo komunalnega opremljanja obrtne cone v Dobovi, je razpisala subvencije za nakup zemljišč v tamkajšnji in brežiški obrtni coni Brezina. Za naložbo v dobovsko obrtno cono bo namenila dobrih 400.000 evrov, nakup zemljišč za mala in srednja podjetja pa je pripravljena subvencionirati v do dveh petinah.

Brežiški župan Ivan Molan je povedal, da Občina Brežice zagotavlja osnovne pogoje za razvoj podjetništva, pri tem pa posebno pozornost namenja urejenim poslovnim, obrtnim in industrijskim conam, kjer so investitorjem na voljo zemljišča po ugodnih cenah. V Dobovi so na voljo še štiri taka in v brežiški Brezini še tri, je dodal.

Sicer pa v okviru tamkajšnjega komunalnega opremljanja končujejo urejanje fekalne in meteorne kanalizacije, vodovoda, kabelske kanalizacije za elektriko, javne razsvetljave, cestne infrastrukture in polaganje optičnih povezav. Uporabno dovoljenje pričakujejo predvidoma do konca junija.

Glede omenjenih subvencij je župan pojasnil, da imajo na voljo 100.000 evrov, do navedene denarne podpore pa bodo upravičena podjetja, ki bodo z namenom gradnje novega obrata ali svoje širitve kupila zemljišča v okviru prostorsko urejenih občinskih poslovnih in obrtnih con.


Prejemniki subvencij morajo začeti s poslovanjem najkasneje v dveh letih od prejema pomoči, delovna mesta morajo ohraniti vsaj tri leta in svojo dejavnost izvajati še vsaj pet let po končani naložbi.

Občina je sicer nakup zemljišč za mala in srednja podjetja pripravljena podpreti v do dveh petinah, velika podjetja pa do 30 odstotkov cene zemljišča, je še povedal Molan.