prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Novice Sevnica

Obisk vlade v Posavju: Odprtje rastlinske čistilne naprave

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2012 20:41

V sklopu delovnega obiska v Zasavju in Posavju so člani in sodelavci vlade oziroma ministrstev Republike Slovenije obiskali tudi nekatere institucije in podjetja v sevniški občini. Prav tako je v Sevnici potekalo zaključno srečanje vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki z območja Posavja.

Vodstvo Občine Sevnica je na delovnem sestanku z ministrom za infrastrukturo in prostor Zvonkom Černačem izpostavilo predvsem državne infrastrukturne projekte, načrtovane na območju občine. Izpostavili so potrebo po nadaljevanju in pospešitvi aktivnosti za pripravo projekta tretje razvojne osi s poudarkom na njenem srednjem odseku, projekt most Log ter dokončanje ureditev prometne infrastrukture po državnem prostorskem načrtu za HE Blanca, pa tudi odpravo poškodb na državnih cestah po njeni izgradnji. Med drugimi pomembnimi temami so izpostavili problematiko nivojskih cestno-železniških prehodov ter nadaljevanje investicij na državnem cestnem omrežju.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav je v sklopu delovnega obiska obiskal tovarno Tanin Sevnica, kjer se je seznanil z njenim delovanjem in poslanstvom. Strokovne službe Občine Sevnica so državni sekretarki na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Moniki Kirbiš Rojs, predstavile uspešno izvedene projekte, vezane na državne in evropske vire, ob tem pa tudi izzive zagotavljanja lastnih virov občine.


S področja družbenih dejavnosti je občino obiskala državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar. Na delovnem obisku, ki je potekal v Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, se je s strani strokovnih služb Občine Sevnica seznanila s stanjem predšolske vzgoje, osnovnega šolstva in športa ter razvojem srednjega šolstva v občini. Predstavljena je bila potreba po novogradnjah oziroma sanacijah osnovnih šol in vrtcev, energetskih sanacijah vzgojno-izobraževalnih objektov, po športnih objektih, pa tudi problematika šolskih prevozov.

Ob srečanju z ministrom za zdravje v Zdravstvenem domu Sevnica se je minister Tomaž Gantar seznanil s stanjem javnega zdravja v občini, vodstvi Zdravstvenega doma Sevnica in Občine Sevnica pa sta ministru med drugim predstavili aktualne aktivnosti za izboljšanje neenakosti v zdravju za prebivalce občine Sevnica in Posavja.


S strani ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je Sevnico obiskal minister mag. Andrej Vizjak, ki sta ga sprejeli vodstvi sevniške območne službe Zavoda za zaposlovanje ter v nadaljevanju Družinskega inštituta Zaupanje. Na Dolnjem Brezovem je vodstvo podjetja Chemcolor Sevnica obiskala podpredsednica vlade in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, vodstvo Kmečke zadruge Sevnica pa državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo in okolje Branko Ravnik.


V Sevnici je ob zaključku obiska potekalo tudi zaključno srečanje vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki z območja Posavja. S strani vlade so se ga udeležili: podpredsednik Vlade RS in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, minister za finance dr. Janez Šušteršič, državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Barbara Brezigar in minister za zdravje Tomaž Gantar. Vse zbrane v Kulturni dvorani Sevnica je uvodoma nagovoril župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Izjava –župan Srečko Ocvirk o obisku Vlade RS v občini Sevnica
»Ideja delovnih obiskov vlade je v posameznih regijah zelo dobro sprejeta, kajti tako se lahko predstavniki vlade kot predstavniki izvršilne oblasti neposredno seznanijo z aktualnimi vprašanji, tako v gospodarskih družbah kot v občinah. Neposredni, osebni kontakt daje bistveno boljše rezultate kot dopisovanje. Ob obisku smo predstavili projekte, ki se odvijajo v naši občini in so državnega pomena ter potrebujejo usklajevanje občine in države. Za občino Sevnica je zelo aktualno vprašanje tretje razvojne osi, mostu Log, nivojskih prehodov cesta-železnica, energetske sanacije javnih stavb in še številna druga vprašanja. Obisk vlade je bil vsebinsko bogat, vendar za pogovor o vseh vprašanjih nekoliko kratek, kljub temu pa zelo uspešen,« je ob obisku Vlade Republike Slovenije povedal župan Srečko Ocvirk.

Župan Srečko Ocvirk o obisku vlade v Sevnici