IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Kočevje

Objekti vse lepši, nočitvenih kapacitet vse manj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2015 05:35

Kočevje se ponaša s številnimi športnimi objekti, tako zunanjimi kot notranjimi uporabnimi površinami, ki žal niso polno zasedene. Nogometni stadion z atletsko stezo in pomožnimi igrišči, je eden med večjimi pri nas.

Redki vrhunski športniki ali ekipe, ki zaidejo n Kočevsko, so polni hvale nad videnim, a hkrati ne razumejo, da takšne objekte, ki ponujajo izjemne razmere za bazične priprave ne spremlja primerna namestitvena infrastruktura. Že davnega leta 1979, ko se je v Kočevju za nastop na Sredozemskih igrah v Splitu pripravljala jugoslovanska atletska reprezentanca, je takratni selektor Dane Korica dejal.

"Pri vas so razmere za delo neprimerno boljše kot v Kranjski Gori. Tukaj lahko ostanemo le en dan, saJ prenočiti nimamo kje, " je dejal Cvetu Arku, predsedniku takratne Športne zveze. Minulo je 37 let od teh dni, Športni objekti so postali še lepši in večji, na drugi strani, primernih nočitvenih zmogljivostih je vse manj. S tem se strinja tudi Janez Maršič, direktor Javnega zavod za šport Kočevje.


Zadnja večja prireditev pred počitnicami je bila Triatlonska tekma, v dvorani, ki bo samevala do začetka priprav domačih ekip pa Finale slovenskega ženskega pokala v rokometu in športne igre učencev osnovnih šol Kočevje,Ribnica,Delnice.

Janez Maršič o objektih