stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Odprt drugi rok razpisa za programe in projekte organizacij in posameznikov

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2024 10:53

Mestna občina Novo mesto je objavila drugi rok razpisa za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov za leto 2024. Za enajst vsebinskih področij organizacijam in posameznikom, ki v novomeškem okolju predstavljajo pomembno družbeno komponento, na drugem razpisnem roku novomeška občina namenja dobrih 207 tisoč evrov. Rok za oddajo vlog v digitalni obliki poteče 29. aprila 2024.

Triletni razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov je bil prvič uveden v letu 2022, namenjen pa je prijaviteljem, ki jim je novomeška občina že odobrila sofinanciranje in oddajo le letni program dela, kot tudi novim in obstoječim vlagateljem za podporo enkratnim projektom. S finančno podporo želi Mestna občina Novo mesto organizacijam in posameznikom s posebnim statusom omogočiti stabilno delovanje. Gre sicer za področja kulture, mladine, socialnega in zdravstvenega varstva, športa, prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, delovanja preostalih društev in organizacij, turizma, prireditev, pomembnih za turistično promocijo občine in za oživljanje mestnega jedra in okolja.

Če po preteku drugega razpisnega roka prosilcem ne bodo razdeljena vsa razpisana sredstva, bo vloge možno oddati še enkrat, in sicer med 30. avgustom in 30. septembrom 2024 (3. razpisni rok). V letu 2024 se zaključi triletno obdobje in bo objavljen nov triletni razpis 2025–2027.

Vse potrebne informacije so prosilcem na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.