Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Ribnica

Odprta je težko pričakovana brv na Gallusovem nabrežju

Piše: R.K.

Čas objave:
17.09.2021 10:28

Včeraj je župan, Samo Pogorelc, v družbi državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo, Aleša Miheliča, in direktorja izvajalca Hipox d.o.o., Mihe Šušteršiča, uradno odprl težko pričakovano, novo brv na Gallusovem nabrežju v Ribnici, ki znova povezuje mestno jedro z Grajsko potjo.

Uradno odprtje brvi
Brv na Gallusovem nabrežju
Občina Ribnica

Pohodna površina brvi je izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki so pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice so nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da je omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi je 2,2 metra, ograja je izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa so na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki je izvedeno v jesenovem lesu. Brv je primerno osvetljena tudi v večernem času, ob posebnih priložnostih in obeleževanju mednarodnih dni pa bo zasijala v različnih odtenkih svetlobnih barv.

Uradno odprtje brvi
Brv na Gallusovem nabrežju
Občina Ribnica

Vrednost investicije je ocenjena na 90.000 evrov, od tega je bilo kar 68.809,00 evrov sofinanciranih iz Evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja, preko projekta »Aktivno prek mostov-gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Z včerajšnjim prerezom traku in blagoslovom lokalnega župnika, mag. Antona Berčana, je brv uradno odprta in tako namenjena pešcem, kolesarjem kot tudi gibalno oviranim osebam.