stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Odprtje izgradnje kanalizacije v Ulici pod gozdom

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2022 13:24

Danes je župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, skupaj z najstarejšo prebivalko v Ulici pod gozdom, Cvetko Planinc, uradno predal namenu izgradnjo kanalizacije v ulici. Vrednost investicije izgradnje 720 m fekalne kanalizacije s 35 jaški, asfaltiranja celotne širine poškodovanih cest površine 2.050 m2 ter javne razsvetljave in zamenjave salonitnih vodovodov, je 403.906 evrov.

Izgradnja kanalizacije je del projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe - Občina Črnomelj - Kanalizacija Črnomelj 2. del, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Župan je izpostavil, da je bilo potrebnega veliko sodelovanja tudi s strani prebivalcev ulice. Poudaril je: »Pri investicijah v infrastrukturo, še posebej tam, ko je že nekaj starejšega narejeno vedno obstaja možnost in potreba po dodatnih nepredvidenih delih. Izgradnja kanalizacije na zahtevnem terenu je vedno proces, v katerem je težko zadovoljiti želje vsakega posameznika, ker obstaja projekt in gradbeno dovoljenje za točno določene posege, zelo ozko namensko sofinanciranje države, na vseh nas pa je, da gremo en drugemu nasproti, kolikor je v naših zmožnostih. Mislim, da se je tudi tukaj to pokazalo kot način, ki kljub vsemu daje dobre rezultate.« V imenu prebivalcev se je občini in izvajalcev zahvalil Peter Dichlberger.

Izvajalci del izgradnje kanalizacije so bili TGH d.o.o., CGP d.d., VGP d.d., JP Komunala Črnomelj je pred asfaltiranjem izvedla zamenjavo salonitnih vodovodov na tem območju, izvajalec EVI d.o.o. pa javno razsvetljavo.

Za pester kulturni program so poskrbeli učenci iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj - Peter Kmetič, Gregor Kmetič, Špela Škof, Leon Spreizer in Anže Simčič, za scenarij in vodenje prireditve pa JSKD OI Črnomelj.

V okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe - Občina Črnomelj - Kanalizacija Črnomelj 2. del se na 11 delih mesta Črnomelj dograjuje kanalizacijsko omrežje. Tako bo dograjen kanalizacijski sistem v občini Črnomelj, s čimer se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje z 88,70 % povečala na 98,00 %. Z naložbo bo po posameznih ulicah zgrajenih skoraj šest kilometrov kanalizacije in 8 črpališč. Po končanem projektu bo na novo priključenih več kot 200 objektov in več kot 600 prebivalcev. Območja urejanja so: Ulica na bregu, del območja Majer, Pod mestnim jedrom, Pod gozdom, Nova Loka, Čopova in Marentičeva ulica, Območje ZN Drage II, Ločka cesta, Grajska cesta, Semiška ulica in Ulica Marjana Kozine.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 2.953.616 EUR, od tega je občina od Kohezijskega sklada po sklepu Ministrstva za okolje in prostor pridobila 1.584.169,65 EUR, iz državnega proračuna RS pa 279.559,35 EUR. V občinskem proračunu je za projekt zagotovljenih 1.089.887 EUR. Vrednost pogodbe z izvajalcem TGH d.o.o. (partnerja sta še CGP d.d. in VGP d.d. iz Novega mesta) za gradnjo je 2.619.459,05 EUR (brez DDV), za nadzor s Štraf d.o.o. iz Hajdine pa 75.640 EUR (z DDV).