brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Novice

Osrednja občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2022 08:47

V Kulturnem domu Črnomelj je sinoči potekala osrednja občinska proslava ob državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti, na kateri je bil slavnostni govornik župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Župan je v svojem govoru izpostavil: »Prepričan sem, da ima marsikdo žive spomine na tiste dni in trenutke, ko so rezultati plebiscita pokazali, da smo izglasovali odločni »DA«. Z enotnostjo smo jasno pokazali željo po samostojnosti. Če pogledamo povezavo med tema dvema besedama, samostojnost in enotnost, lahko iz njih izluščimo lepo skupno vrednoto. To je »sodelovanje«. Ljudje smo si različni, vsak je zase samostojen, vendar če želimo karkoli doseči, si moramo biti enotni, moramo biti povezani, imeti skupne cilje in tudi vrednote. In tu, spoštovane občanke in občani, je ključna vez sodelovanje. Pot do enotnosti mora biti prežeta s sodelovanjem in po njej moramo hoditi z usklajenim korakom.«

Za kulturni program, ki je nastal v organizaciji JSKD OI Črnomelj, je za glasbo poskrbel Big Band Črnomelj s pevko Tino Kocjan, program pa je povezoval Rok Babič.

Prireditev je bila uvod v pestro dogajanje v sklopu Novoletnega direndaja v občini Črnomelj, ki ga je včeraj odprl koncert Psihomodo Pop in Žute minute v šotoru pred Črnomaljskim gradom.