stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Otroci navušeni nad šivanjem, lepljenjem in barvanjem

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 12:35

Po prvem tednu letošnjega Otroškega sveta marsikatero otroško sobo že krasijo izdelki, ki so jih ustvarili sami: fotoparate, dekorativne krožnike, pisane žogice, valovite štampiljke in barvne rožice.

Počitniški program Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto tako že 19. leto zapored dokazuje, da so ustvarjalne delavnice in družabne igre pravi recept za počitnice brez pametnih naprav.»Otroci resnično radi pridejo. Naša ustvarjalna omizja so v senci, tako da nas tudi visoke temperature ne motijo preveč, ob četrtkovem deževju pa smo se preselili v sosednjo Knjižnico Mirana Jarca. In tudi takrat nas ni obiskalo nič manj otrok, torej povprečno vsaj 50 na dan,« je povedala vodja letošnjega programa Andreja Rodič. Po njenih opažanjih in komentarjih ostalih mentorjev ter prostovoljcev društva, se za takšnimi omizji ustvarijo nova prijateljstva, saj po končanem izdelku nihče ne želi domov, ampak se do poldneva skupaj še družijo, igrajo, klepetajo...

003 - Ne gremo še domov.jpg
Ne gremo še domov!
Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Tudi letos bo DRPD ustvarajalne dopoldneve za otroke omogočil vsak delovnik do vključno 29. julija, med 10. in 12. uro v parku Rastoče knjige ob Rozmanovi ulici v Novem mestu. Za posamično delavnico prijave zbirajo na otroski.svetdrpd@gmail.com, prispevek zanjo pa znaša simboličen evro. In kaj otroke čaka v tem tednu? Danes so se lotili unikatnih škatlic, ki lahko celo ploskajo. Jutrišnji program zajema piščančke, sredin nenavadne skulpture, četrtek bo postregel s cvetličnim okrasjem in petek z barčicami. Otroški svet 2022 poteka ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d., Novo mesto in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

002- Po ustvarjanju sledi igra.jpg
Po ustvarjanju sledi igra (in kakšna sladkarija)
Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto