profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

Otroci so se spustili po Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 06:46

Novomeški Lions klub je v sodelovanju z Občino Straža in Rafting klubom Gimpex Straža v soboto dopoldne pripravil dobrodelni spust po reki Krki za otroke iz socialno ogroženih družin. Spust je potekal od mostu pri Osnovni šoli Vavta vas do Špringerjevega travnika v Zalogu.

Na spustu je sodelovalo 45 otrok z novomeških osnovnih šol, ki so jih s šestimi rafti popeljali po reki Krki. Za varnost in brezhibno izvedbo je bilo zadolženih pet spremljevalcev, ki so poskrbeli za dobro počutje na vodi ter animacije in zabavo, gasilci PGD Vavta vas pa so na cilju organizirali še piknik s pogostitvijo za vse udeležence.

Andrej Petkovič iz Lions kluba Novo mesto, je dejal, da so veseli, da so otrokom, ki jih je življenje zaradi slabega gmotnega položaja njihovih družin prikrajšalo za številne brezskrbne radosti dali nekaj uric veslanja, prijetnih, adrenalinskih doživetij in užitkov na vodi. »Tako so otroci vsaj malo pozabili na stisko, se sprostili in uživali ter se družili s svojimi vrstniki. Med pomembnejšimi cilji lionizma je pomoč vsem, ki so pomoči potrebni, tudi otrokom in mladostnikom. Tako smo danes vsem otrokom ob zaključku spusta izročili nekaj praktičnih in uporabnih daril, za otroke pa smo novomeški Lionsi Zvezi prijateljev mladine namenili še 2.000 eur za potrebe letovanja otrok iz socialno šibkih družin«, je povedal Petkovič.

Župan Občine Straža Dušan Krštinc je izrazil veselje, da so že drugo leto zapored izpeljali dobrodelni projekt in nekoliko drugačen počitniški dan za otroke, ki živijo v hudem pomanjkanju in so pogosto prikrajšani za mnoge užitke, ki so za njihove vrstnike samoumevni. »Vsak otrok hrepeni po druženju, igri in zabavi. Pozitivno in nepozabno izkušnjo ob koncu šolskih obveznosti in na pragu počitnic, si bodo ti otroci prav gotovo zapomnili za vse življenje«, je dejal župan Krštinc.