stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Otvorili večnamensko igrišče Beti

Piše: R.K.

Čas objave:
16.10.2023 07:52

V soboto so namenu predali prenovljeno večnamensko igrišče Beti. Z metom na koš so ga slovesno otvorili legenda slovenske košarke, Peter Vilfan, županja Občine Metlika, Martina Legan Janžekovič in predsednik Športne zveze Metlika, Vanja Vlah.

Gradbena dela je izvedlo podjetje BGP Gradnje, d. o. o., preplastitev igrišča s tartansko podlago, izris črt ter postavitev opreme podjetje Sport technology, d. o. o., za razsvetljavo igrišča pa je poskrbelo podjetje EVI, d. o. o. Skupna vrednost gradbenih del, postavitve tartanske podlage in opreme ter ureditev razsvetljave znaša 75.708 evrov. Investicijo je finančno podprla Fundacija za šport, in sicer v višini 30.685 evrov, razliko v višini 45.023 evrov pa je zagotovila Občina Metlika.

Z investicijo smo izboljšali funkcionalnost obstoječih športnih površin, izboljšali pogoje za kakovostni šport ter športno udejstvovanje otrok, mladine in ostalih uporabnikov igrišča. V nadaljevanju si bomo prizadevali tudi za ureditev okolice igrišča.

Dogodek so popestrili otroci Otroškega vrtca Metlika, ki so pred pričetkom prireditve po igrišču odpeljali kolesarski poligon, Nikolina Lalić iz Plesnega društva Krokar in Otroška pevska skupina Osnovne šole Metlika. S svojo prisotnostjo so ga počastili tudi metliški sokoli. Prireditev je povezoval Matjaž Rus.

Po zaključku otvoritvene slovesnosti se je med seboj pomerila košarkarska ekipa U12 Košarkarskega kluba Krka - Telekom Novo mesto in Košarkarskega kluba Metlika.