jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

Jan Zarnik Njena.si

Jan iz Kmetije izza kamer povsem drug človek

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Novice

Otvoritev večnamenskega objekta na Cerovcu in asfaltiranega dvorišča

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2021 10:55

Včeraj je bil na Cerovcu pri Črešnjevcu uradno predan namenu večnamenski objekt na Cerovcu z asfaltiranim dvoriščem pred objektom.

Objekt, nekdanja stara trgovina, je bil zgrajen s prostovoljnim delom okoli leta 1960, nekaj časa je bil v lasti KZ Krka, leta 2015 pa ga je odkupila Občina in zanj odštela 52.000 evrov. Leta 2018 so se začele prve obnove na objektu. Obnovljeno je bilo ostrešje in delno zamenjano stavbno pohištvo, v skupni vrednosti 12.704 evrov.

Leta 2019 je občina skupaj s partnerji, PGD Črešnjevec, Zadrugo Suplimi in Sonjo Malnarič s.p., zasnovala projekt obnove stavbe, ki bi služil kot vaško središče.

Leta 2020 je bil objekt na Cerovcu v celoti obnovljen, opremljeni so bili tudi trije prostori: osrednji večnamenski prostor, učna kuhinja ter pisarna. Že v jesenskem času so bile, klub epidemiji, uspešno izvedene prve delavnice.

Vrednost obnove objekta je znašala 94.074 evrov, dela pa je izvedlo podjetje BGP Gradnje d.o.o. Vrednost celotnega projekta »Zdravo in aktivno podeželje« je znašala 104.325 evrov in je poleg obnove objekta zajemala tudi aktivnosti vseh sodelujočih partnerjev. Projekt je bil sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 

V letošnjem letu, je bilo v sklopu participativnega proračuna, asfaltirano dvorišče pred objektom in pred gasilskim domom v površini 244 m2 in skupni vrednosti 5.921 evrov.

Vrednost pridobitev na Cerovcu, ki jih je županja Polona Kambič skupaj s krajani predala namenu, znaša 174.950 evrov.