profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

Pahor Gasilski zvezi Črnomelj ob 110-letnici vročil zahvalo predsednika

Piše: STA

Čas objave:
17.10.2022 08:49

Predsednik republike Borut Pahor se je v soboto udeležil svečane akademije ob 110. obletnici ustanovitve Gasilske zveze Črnomelj ter zvezi vročil zahvalo predsednika za srčno izpolnjevanje poslanstva. Ob tem je predsednik prejel posebno priznanje kaplja dobrote za uspešno sodelovanje pri krepitvi gasilske organizacije, so sporočili iz njegovega urada.

Pahor je čestital črnomaljskim gasilkam in gasilcem ob visokem jubileju zveze in poudaril, da je njihovo poslanstvo nenadomestljivo in da v skupnosti uživajo poseben ugled. Ljudje jim zaupamo in smo jim hvaležni, da se lahko vedno zanesemo nanje, kar se je potrdilo tudi letos, ko smo bili v Sloveniji priča največjim požarom doslej.

Gasilski zvezi Črnomelj je Pahor vročil zahvalo predsednika za srčno izpolnjevanje poslanstva gasilk in gasilcev, ki varujejo življenja in premoženje ljudi ter s svojim junaštvom navdihujejo skupnost. Zahvalo je v imenu zveze sprejel njen predsednik Boris Kambič.

"Gasilska zveza Slovenije ima v naši državljanski in narodni skupnosti posebno mesto," je poudaril predsednik republike in dodal, da je Gasilska zveza Slovenije najpomembnejša nevladna organizacija na Slovenskem, ki povezuje skoraj desetino državljank in državljanov, je zelo močno povezana in s svojimi dejanji navdihuje skupnost.



"Med vsemi skupnostmi, ki so pomembne za to, da se Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani v tej državi čutimo pripadnike narodne in državljanske skupnosti, je verjetno Gasilska zveza Slovenije in znotraj nje tudi črnomaljska ogelni steber," je poudaril.

Med govorniki na slavnostni akademiji so bili tudi predsednik Gasilske zveze Črnomelj Kambič, župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ki se je v imenu zveze predsedniku republike zahvalil, da je gasilkam in gasilcem vedno, "v sreči in nesreči" znal prisluhniti.

Na slovesnosti so podelili jubilejne plakete in posebna priznanja Gasilske zveze Črnomelj, zlati plamen in kaplji dobrote. Posebno priznanje Gasilske zveze Črnomelj, kapljo dobrote, je prejel predsednik Pahor "za posebej uspešno sodelovanje pri krepitvi gasilske organizacije," so sporočili iz predsednikovega urada.