stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Pahor ob obisku v Novem mestu izrazil prepričanje, da bomo uspeli v boju proti epidemiji

Piše: STA

Čas objave:
26.02.2021 17:17

Predsednik republike Borut Pahor je ob včerajšnjem obisku v Novem mestu in tamkajšnjih zdravstvenih ustanovah dejal, da mu pogovori dajejo občutek določene vere in upanja, da bodo skupaj uspeli v boji proti epidemiji covida-19. Ob tem je za sredino marca napovedal vnovični posvet o sodelovanju in dodal, da stavi na pomlad.

Sicer pa se je dotaknil tudi imenovanja novega zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja. Kot je dejal, pri ukrepih praktične strukturne narave v zdravstvenem sistemu pričakuje njegove predloge. Ministra sicer pozna z njunih službenih srečanj. Nanj je vedno naredil vtis človeka s širokim znanjem, ki je hkrati "zelo praktičen".

Ker je Poklukar po njegovem vreden zaupanja in razume svoje poslanstvo, pa meni, da so v ministrsko ekipo dobili nekoga, ki bo kljub omejenemu času do prihodnjih volitev razumel potrebo, ki nastaja po nekaterih državnih ukrepih, da bi zdravstveni sistem postal še kakovostnejši, bolj dostopen, odprt in konkurenčen.

Ker je sistem utrujen, pa je zdaj priložnost, da se praktično in premišljeno spremeni tisto, kar bo dajalo zdravstvenemu osebju, ki je do zdaj nosilo glavnino bremena spopadanja z epidemijo, svežih moči v kadrovskem in finančnem smislu ter pri preostalih podpornih ukrepih, je dejal.



Glede predlagane razgradnje enotnega plačnega sistema za zaposlene v zdravstvu je ocenil, da je potrebno zdravstvene delavce poplačati s primerno nagrado. Sicer pa ne želi prehitevati mnenja pristojnih ministrstev. "Cilj je sicer jasen, treba je zagotoviti sredstva," je še dejal Pahor.

Ta se je v Novem mestu mudil na povabilo regijskega štaba Civilne zaščite za Dolenjsko regijo. Dopoldne se je sešel z njegovimi člani, nato je obiskal dom starejših občanov, varstveno delovni center, zdravstveni dom in Splošno bolnišnico Novo mesto.

Šlo je tudi za obisk v okviru povabila poveljnika republiške civilne zaščite Srečka Šestana, da predsednik obišče vse regijske štabe civilne zaščite v državi in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.