Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: Bo Radovan ...

Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije sl Odkrito.si

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem ...

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Novice Boštanj

FOTO: Novi prostori vrtca v boštanjski Panorami

Piše: R.K.

Čas objave:
07.10.2021 09:53

Po dogradnji Vrtca Ciciban Sevnica, ki je bila zaključena v aprilu, je v tem tednu s pričetkom izvajanja programa predšolske vzgoje zaživel tudi celovito prenovljeni objekt Panorama.

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

Objekt, v katerem je v preteklosti delovala gostinska dejavnost, je odkupilo podjetje GIP Kodrič d.o.o. iz Krškega, ki je imelo za rabo oziroma bodočo namembnost objekta na začetku več različnih možnosti. Skupen jezik in uskladitev obojestranskega interesa, da se v tem objektu uredi vrtec, je podjetje našlo z Občino Sevnica.

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

Obe strani sta sklenili pismo o nameri, v katerem sta opredelili namero za ustrezno preureditev prostorov za namen izvajanja predšolske vzgoje v skladu z vsemi normativi, podjetje je uredilo spremembo namembnosti objekta za namen izvajanja vzgoje in izobraževanja ter pridobilo uporabno dovoljenje.

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

Glede na zahtevne tehnične uskladitve pri obnovi objekta je pri projektiranju in izvedbi del vseskozi aktivno sodeloval Oddelek za družbene dejavnosti Občine Sevnica, ki ima ob številnih vrtčevskih novogradnjah, dozidavah in adaptacijah objektov že veliko izkušenj. Z lastnikom je Občina Sevnica ob zaključku prenove sklenila najemno razmerje za določen čas desetih let, tudi z možnostjo predčasnega odkupa. Občina Sevnica pa je zagotovila opremo vrtca v vrednosti dobrih 73 tisoč evrov.

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

V začetku tega tedna sta se v vrtec selili dve skupini prvega starostnega obdobja in ena skupina drugega starostnega obdobja, trenutno skupaj 52 otrok. Glede na normative za opravljanje predšolske vzgoje pa je na voljo prostor za še en oddelek drugega starostnega obdobja. Poleg prostorov za izvajanje programa objekt razpolaga s pripadajočimi sanitarijami in garderobnimi prostori, prostorom za nego, prostorom za strokovne delavce, kabinetom, osrednjim prostorom, prostorom za čistila. Kuhinja je razdelilna, hrana se bo vozila iz centralnega Vrtca Ciciban Sevnica.

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

Prostorskim potrebam, ki so posledica iz leta v leto višje vključenosti otrok v vrtce, se Občina Sevnica vseskozi intenzivno prilagaja z investicijami in odpiranjem novih oddelkov.  Na področju vzgoje in izobraževanja so bile v zadnjih letih izvedene pomembne investicije, ki omogočajo kakovostno izvedbo programov predšolske vzgoje. 

novi-prostori-vrtca-v-panorami
Novi prostori vrtca v Panorami
Občina Sevnica

Programi predšolskega varstva na osmih lokacijah
Programi predšolskega varstva v sevniški občini delujejo na osmih lokacijah. Število vpisanih otrok v vrtce se vsako leto viša. Za primerjavo: v šolskem letu 2012/2013 je bilo v sevniških vrtcih v 34 oddelkov, v šolskem letu 2021/2022 pa jih je trenutno 43. Otrok v vseh vrtcih je 751. Če je bila pred desetletjem vključenost vseh predšolskih otrok v občini Sevnica v vrtce okrog 65-odstotna, ta odstotek sedaj znaša okrog 85 odstotkov, s čimer se vse bolj približujemo nacionalnemu cilju deleža v vrtce vključenih otrok, ki znaša od 90 do 95 odstotkov.