frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Novice Krško

Pet novih zaposlitev strokovnih delavcev v Posavju

Piše: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc

Čas objave:
03.12.2019 07:51

Posavske nevladne organizacije (Družinski inštitut Zaupanje, LIJAmedia – zavod za medijsko produkcijo in izobraževanje, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, Društvo gluhih in naglušnih Posavja, Zavod Dobra družba, regionalno stičišče NVO Posavja in Zavod EMMA – center za pomoč žrtvam nasilja) so se združile v konzorcij Močni, povezani in učinkoviti – za večjo vključenost vseh, v okviru katerega bodo razvijale nove programe in aktivnosti, širile prepoznavnost svojih storitev, krepile svoje kadrovske sposobnosti in tako nadgrajevale svoje delovanje. Konzorcij se je na Ministrstvu za javno upravo prijavil na javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij in pridobil subvencijo za zaposlitev petih strokovnih delavcev za obdobje dveh let.

Vključene organizacije, ki delujejo na področjih socialnega varstva, mladinskih, kulturnih in izobraževalnih dejavnosti, se zavedajo, da je v Posavju zaradi različnih dejavnikov tveganja po statističnih podatkih najvišja stopnja tveganja socialne izključenosti v Sloveniji. Po podatkih iz leta 2017 je vsak peti prebivalec Posavja (21,2%) izpostavljen temu tveganju. Nevladne organizacije si z različnimi aktivnostmi prizadevajo blažiti stiske in izboljševati kakovost življenja različnih ranljivih skupin, z vzpostavitvijo konzorcija pa želijo okrepiti mobilnost in dostopnost njihovih storitev, razvijati nove, bolj sveže in uporabnikom prijazne metode dela ter nove aktivnosti, ki jih potrebujejo prebivalci regije.

Pomemben del aktivnosti konzorcija bo usmerjen k razvijanju sodelovanja med nevladnimi in javnimi inštitucijami, organizaciji različnih izobraževanj za strokovne delavce in osveščevalnim aktivnostim za zmanjševanje stigmatiziranosti različnih ranljivih skupin. Cilj konzorcija je tudi okrepiti vlogo ter prepoznavnost nevladnih organizacij v regijskem okolju.