stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Trebnje

Novomeški policisti ugotovili 378 kršitev cestno prometnih predpisov

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
28.03.2019 12:44

Policisti PU Novo mesto so minulo soboto in nedeljo na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali kontrolo prometa in ugotovili kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov voznikov motornih vozil. Ob preverjanju psihofizičnega stanja so odredili preizkus alkoholiziranosti 480 voznikom. 33 voznikov (15.8%) je vozilo pod vplivom alkohola, največja izmerjena koncentracija je bila 2,3 grama alkohola na kilogram krvi. Med izvajanjem meritev hitrosti so ugotovili 150 prekoračitev dovoljene hitrosti, večino od teh v naseljih, kjer so posledice lahko najbolj ogrožajoče zadruge udeležence v prometu.

Ustavili so še deset voznikov, za katere so med postopkom ugotovili, da nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja. V teh primerih gre največkrat za voznike, ki se jim zaradi hujših kršitev s sodno odločitvijo izvršuje začasna prepoved vožnje motornih vozil ali prenehanje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem so vozila zasegli in o kršitvah seznanili sodišče. V Brežicah pa so pridržali voznico, ki je v naselju vozila 86 km/h, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg). 

Trebanjski policisti so včeraj v popoldanskih urah med kontrolo prometa ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu zaradi hujših kršitev izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.Vozil je poškodovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,65 miligramov alkohola (3,4 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

27. 3. nekaj po 7. uri so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči med Trebnjem in Ponikvami. Opravili so ogled in ugotovili, daje nesrečo povzročil 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je pred njim vozila 32-letna voznica. V avtomobil 39-letnega voznika pa je po trčenju prav tako zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila druga 32-letna voznica, kije peljala za njim. Vsi trije udeleženci so se v prometni nesreči lažje poškodovali. Policisti bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov povzročiteljema izdali plačilni nalog.

V zadnjih šestih letih je na našem območju v 67 prometnih nesrečah umrlo 73 ljudi. Med preiskavami nesreč so ugotovili, da je bila neprilagojena hitrost vzrok za več kot polovico teh nesreč, več kot tretjina voznikov, ki so povzročili smrtne prometne nesreče, pa je bila pod vplivom alkohola. Varnostne razmere jim narekujejo poostreno delo in izločanje iz prometa in dosledno ukrepanje zoper tiste voznike, ki s svojim ravnanjem najbolj ogrožajo druge udeležence v prometu. Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k odgovornemu ravnanju. Če bomo skupaj dosegli, dana cesti ne bo pijanih voznikov, da bodo vozniki upoštevali omejitve hitrosti, ki niso same sebi namen, da se bodo vozniki in potniki med vožnjo pripeli z varnostnim pasom zaradi svoje varnosti in ne zaradi policistov in upoštevali ostale cestnoprometne predpise, so prepričani, da na naših cestah ne bo hudih prometnih nesreč in smrtnih žrtev.